U Kneževoj palači jazz koncert Martine Thomas, Elene Stelle i Black Coffee U Kneževoj palači jazz koncert Martine Thomas, Elene Stelle i Black Coffee
Zadar će Međunarodni dan jazza obilježiti koncertom u Kneževoj Palači u utorak, 30. travnja s početkom u 20 sati. Nastupaju Martine Thomas, Elena Stella... U Kneževoj palači jazz koncert Martine Thomas, Elene Stelle i Black Coffee
Zadar će Međunarodni dan jazza obilježiti koncertom u Kneževoj Palači u utorak, 30. travnja s početkom u 20 sati. Nastupaju Martine Thomas, Elena Stella i Black Coffee, a ulaz je slobodan.
Međunarodni dan jazza – International Jazz Day se već petu godinu za redom obilježava u Zadru pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zadra.
UNESCO je proglasio 30. travnja Međunarodnim danom jazza na inicijativu Sjedinjenih Američkih Država na 36. Općoj skupštini u listopadu 2011. godine. Proglašenjem Međunarodnog dana jazza želi se okupiti međunarodnu zajednicu širom svijeta kako bi se doznalo više o umjetnosti jazza, njegovom podrijetlu i utjecaju te naglasilo njegovu važnu ulogu kao obrazovnom sredstvu za postizanje zajedništva, dijaloga i bolje suradnje te sredstva komunikacije koje nadilazi razlike.
U cilju širenja vrijednosti koje promiče jazz, uključujući njegovu ulogu sredstva za postizanje međukulturnog dijaloga globalnom obilježavanju Međunarodnog dana jazza također se pridružuje i Republika Hrvatska razvijanjem cjelovitog programa i podizanjem svijesti o jazzu.
U obilježavanje Međunarodnog dana jazza godine pridružile su se i hrvatske jazz manifestacije, koje je UNESCO uključio u Svjetski popis jazz manifestacija koje sudjeluju u obilježavanju Međunarodnog dana jazza.
Manifestaciju je pokrenuo jedan od najboljih svjetskih jazz glazbenika – Herbie Hancock pod pokroviteljstvom UNESCO-a, na način da se 30. travnja održavaju jazz koncerti diljem svijeta, a ovogodišnji središnji All-Star koncert pod nazivom International Jazz Day Global Concert 2019 bit će održan u Melbourneu, Australiji s više od 30 vrhunskih jazz umjetnika iz više od 12 zemalja.
international jazz day zadar 2019-800x420-01

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.