U KUKLJICI Sinoć je održana 24. Večer čakavske poezije U KUKLJICI Sinoć je održana 24. Večer čakavske poezije
Na glavnom trgu u Kukljici sinoć je održana 24. Večer čakavske poezije. Ova tradicionalna večer otvorila se pjesmom “Rodila me mati dalmatinka” u izvedbi... U KUKLJICI Sinoć je održana 24. Večer čakavske poezije
Na glavnom trgu u Kukljici sinoć je održana 24. Večer čakavske poezije.

Ova tradicionalna večer otvorila se pjesmom “Rodila me mati dalmatinka” u izvedbi KUD-a “Kukljica”
Gosti večeri bili su pjesnikinja Sonja Kaćan iz Preka, Rajka Sikirić Stepanović iz Lukorana, Željko Sutlović iz Ždrelca, kukljiški pjesnik Tomislav Meštrić, kazališna glumica i redateljica Milena Dundov iz Kali i recitator Luka Milić iz Kukljice.

Pjesnici su pred velikim auditorijem predstavili svoje pjesme na čakavici, dijalektu koji je nekada bio najrašireniji a danas na izdisaju i na udaru migracija domaćeg stanovništva, turizma, a ponajviše medija.

Zahvaljujući pjesnicima koji na ovom području njeguju čakavsku rič u svojoj poeziji  budućoj generaciji ostavljaju veli trag dragocjene nam baštine čakavskog govora.

Sonja Kačan iz Preka pročitala je svoje pjesme “Fališ mi”, “Lipota jutra”, “Opijena lipotun noći”.
Rajka Sikrić Stepanović iz Lukorana na emotivan naćin predstavila je svoje pjesme “Moj toc”, “Sprovod na otoku” i “Ča če mi ova zemlja”.
Pjesnik Željko Sutlović iz Ždrelca odrecitira je pjesme “Povratak” ,”Moj dida” i “Ždrelac”.
Kukljiški pjesnik Tomislav Meštrić na duhovit način povodom ove večeri čakavske poezije pripremio je pjesme “Jerbo mora se navigati”, “Krik školjara” i “Kamik svidoći”.
Kazališna glumica i redateljica Milena Dundov iz Kali u odličnoj interpretaciji mnogobrojnoj publici predstavila je otočne pjesnike Slavka Perovića, Roberta Bacalju, Antu Toni Valčića, Zorana Perina Džo i Milenu Rakvin Mišlov.
Luka Milić iz Kukljice čitao je pjesme kukljiškog pokojnog pjesnika Tomislava Maričića Kukljićanina i Karla Bačića a čitao je i pjesme kukljiškog pjesnika Ante Karlića Rave koji će uskoro u Kukljici 19.08. održati promociju svoje 6. zbirke čakavske poezije “Bodulsko srce”.KUD “Kukljica” za kraj večeri programa otpjevao je kukljiške narodne pjesme “Sunce zađe zoro” i “Oj Kukljice suncem obasjana”.
Pokrovitelj tradicionalne 24. Večeri čakavske poezije bila je Općina Kukljica, TZ Općine Kuljica, a voditelj večeri Vesna Benić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.