U Mainzu održana književna večer zadarske književnice Marijane Dokoza U Mainzu održana književna večer zadarske književnice Marijane Dokoza
U Mainzu je održana književna večer zadarske književnice s njemačkom adresom Marijane Dokoza. U Hrvatskoj kulturnoj zajednici u Mainzu, o romanu Tragovi uz autoricu... U Mainzu održana književna večer zadarske književnice Marijane Dokoza

U Mainzu je održana književna večer zadarske književnice s njemačkom adresom Marijane Dokoza.

U Hrvatskoj kulturnoj zajednici u Mainzu, o romanu Tragovi uz autoricu su govorili predsjednica HKZ Mainz Katica Vraneša i Marija Lovrić Holenda, a nekoliko ulomaka pročitala je Katica Kiš.marijana mainz (11)

– Svi romani autorice su različitog žanra, od fikcije do istinite priče, no svi oni obrađuju probleme iz svakodnevnog života a u njihovim pričama možemo pronaći probleme s kojima se, ako ne mi sami, susreću ljudi iz našeg okruženja.Kroz cijeli roman Tragovi Kroz cijeli ovaj roman, više i od ljubavi i od strasti, dominira borba glavne protagonistice sa samom sobom. Unatoč ljubavi koju osjeća, ona se ne može prepustiti slobodno svojim osjećajima zbog grižnje savjesti – između ostalog je kazala Marija Lovrić Holenda.

Kroz književnu večer provuklo se i pitanje “Je li sama ljubav više ono što pripada osjetiljnom čuvstvu ili je ona više vezana uz vrijednosti kao što su vjernost, odanost, privrženost osobi s kojom smo u braku”, na što je autorica odgovorila kako se na ljubav ne može utjecati, jer ona se dogodi ili ne dogodi, a nekad se dogodi unatoč svim okolnostima ili željama da joj se odupremo.

marijana mainz (12)Međutim, na prvženost, vjernost i odanost jednoj osobi se ipak može utjecati. Samo je pitanje koliko smo slabi pred ljubavi koja nam se događa u zabranjenim okolnostima.

marijana mainz (7)

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.