U nedjelju u katedrali svira mladi zadarski orguljaš Mihovil Buturić U nedjelju u katedrali svira mladi zadarski orguljaš Mihovil Buturić
Nakon koncerata vrhunskih glazbenika koje je zadarska publika imala priliku čuti u sklopu Zadar Organ Festivala, ovu nedjelju 22. rujna u 20 sati u... U nedjelju u katedrali svira mladi zadarski orguljaš Mihovil Buturić

Nakon koncerata vrhunskih glazbenika koje je zadarska publika imala priliku čuti u sklopu Zadar Organ Festivala, ovu nedjelju 22. rujna u 20 sati u katedrali sv. Stošije imat će priliku čuti orguljaša mlađe generacije – Mihovila Buturića.
Bivši učenik zadarske glazbene škole sada je student 5. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koju će provesti na Kunstuniversitätu u Grazu, u sklopu programa Erasmus. Dobitnik je triju prvih nagrada na državnim natjecanjima, a koncerte u katedrali, kao i crkvi sv. Mihovila, održava još od 2012. godine.
Koncert će sadržavati monumentalna djela velikih baroknih skladatelja, Bacha i Buxtehudea, kao i poznatu Toccatu francuskog skladatelja Widora. Zadarska publika također će imati neponovljivu priliku čuti dvije nove skladbe mladih kompozitora, napisane upravo za ovog umjetnika. U njima će se pojaviti mnoge zanimljive mogućnosti ovog velebnog instrumenta, koje se gotovo nikada ne koriste.
Ulaz na koncert je slobodan.

Orguljaški koncert 2019-600x777

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.