U ponedjeljak koncert kršćanske pop glazbe na Narodnom trgu u Zadru U ponedjeljak koncert kršćanske pop glazbe na Narodnom trgu u Zadru
Koncert kršćanske pop glazbe “Stihovima i Notama slavimo Boga” održat će se na Narodnom trgu Zadar 16. srpnja (ponedjeljak) s početkom u 21 sat.... U ponedjeljak koncert kršćanske pop glazbe na Narodnom trgu u Zadru

Koncert kršćanske pop glazbe “Stihovima i Notama slavimo Boga” održat će se na Narodnom trgu Zadar 16. srpnja (ponedjeljak) s početkom u 21 sat.

Ovaj tradicionalni koncert održava se sad već petu godinu za redom na kojem će posjetitelji imati prilike poslušati autorske skladbe naših glazbenika i repertoar pop kršćanskih skladbi poznat široj javnosti.

Nastupat će izvođači:

A.K.A. Crescendo, zadarska a cappella grupa, jedina hrvatska sveučilišna a cappella grupa. Okupili su se u Zadru u proljeće 2013., a ove godine u ožujku proslavili su peti rođendan uz uspješan koncert koji su održali u Kneževoj palači. Redoviti su sudionici raznih događanja na zadarskom Sveučilištu te brojnih humanitarnih akcija. Nastupali su na TV show-u Super talent u kojemu su došli do super finala. Njihove zanimljive obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova pa tako i obrade poznatih duhovnih pjesma.

Tea Vidaić, zadarska kantautorica i magistra hrvatskog jezika i književnosti. Radi kao profesorica u Pomorskoj školi Zadar. Do sada je nastupala na festivalima zabavne, mediteranske i duhovne glazbe, kao i na humanitarnim koncertima i koncertima moderne kršćanske glazbe

Dobitnica je različitih nagrada za svoje autorske pjesme. 2016. godine ostvarila je i zapažen nastup na Uskrsfestu u KD Vatroslav Lisinski sa autorskom skladbom “Ti si svet”.
Sanela Bačić, pjesnikinja iz Zadra Sanela Bačić, mlada pjesnikinja i glazbenica iz Zadra, na koncertu moderne kršćanske glazbe izvodit će skladbe “Putem svjetlosti” koju je izvodila na 4.Festivalu duhovne glazbe “Svjetost dolazi” Zadar 2016, skladbu “Isuse” koju je izvodila u duetu sa Ivanom Županovićem na istoimenom festivalu 2017 i autorsku skladbu “Jesam li dostojna tebe” za koju je osvojila Nagradu stručnog ocjenjivačkog žiria na međunarodnom 6.Festivalu duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar 2018.

Vesna Benić, pjesnikinja i kantautorica, idejni pokretač ovog koncerta u Zadru kao i Festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi” Zadar. Vesna je uspješni samostalnim kulturni djelatnik i organizator mnogih kulturnih programa u gradu Zadru i na otoku Ugljanu i Pašmanu.

Gost večeri je Grupa “RiM” iz Zagreba. Glazbeni stil grupe “RiM” je kršćanski rock, a uz autorske skladbe na repertoaru imaju i obrade poznatih kršćanskih standarda ali produhovljene skladbe poznatih izvođača poput Bon Jovi, U2, Eric Clapton i drugi.

Članovi grupe RiM su: sestre Ružica (vokal) i Maja Nedić (klavijature), tata Slavko Nedić (gitara) glazbeni urednik emisije Sacro ritam HKR, Ivan Štorek (klavijature, gitara), Marijo Bilić (bas gitara) te Benedikt Berić (bubnjevi).

Moderna kršćanska glazba i te kako je dobrodošla kao pravo duhovno osvježenje i tijekom turističke sezone. Dokaz tome veliki je broj posjetitelja ovog koncerta i pozitivna atmosfera na Narodnom trgu Zadar.

Organizator koncerta je udruga “Stihovi i Note” a pokrovitelji Grad Zadar, TZ grada Zadra i Zadarska županija.

koncert_duhovne_glazbe_2018-01-600x837

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.