U PREKU Koncerti Graše, Giuliana, Bebeka, Belana, Stipaničeva, Let 3… U PREKU Koncerti Graše, Giuliana, Bebeka, Belana, Stipaničeva, Let 3…
Početkom lipnja, kako se već uvriježilo, TZO Preko, TZM Ugljan i POU Dom na žalu objave najave ljetnih događanja, a ove godine u svim... U PREKU Koncerti Graše, Giuliana, Bebeka, Belana, Stipaničeva, Let 3…

Početkom lipnja, kako se već uvriježilo, TZO Preko, TZM Ugljan i POU Dom na žalu objave najave ljetnih događanja, a ove godine u svim mjestima, od Preka do Ugljana, uključujući i otoke Ošljak, Sestrunj i Rivanj, bit će ih više od 80.

Od koncerata poznatih estradnih imena, klapa, zborova, KUD-ova, likovnih i fotografskih izložaba, pjesničkih večeri, sportskih turnira, regata, filmskih projekcija, kulinarskih prezentacija…

Kako ističe Ivan Košta, direktor TZO Preko, ovoljetni program bit će proširena verzija prošlogodišnjeg, ali i s ponekim novitetom.

– Za ovu godinu osmislili smo više koncerata, a ponudu u središtu Preka pokušali smo prilagoditi djeci i obiteljima.Vidjeli smo da su prošle godine bile dobro prihvaćene ljetne projekcije na otvorenom pa za ovo ljeto planiramo po tri projekcije u srpnju i kolovozu. S udrugama za srpanj planiramo “Dan priješke kuhinje”, u planu su još i dva programa s gostima iz Ukrajine, ali kako su još u fazi dogovora, nismo ih navodili u ukupnom programu. Vjerujemo da će ljeto biti sadržajno, da će svatko pronaći nešto za sebe te da će vremenske prilike dopustiti da se drže svi programi na otvorenom, komentira Košta, a mi iz bogatog programa izdvajamo Likovnu koloniju na Lazaretu, koja će se održati od 21. do 23. lipnja i drugu Glumačku regatu od 22. do 25 lipnja s odličnim koncertom „What the Funk“ u središtu Preka 22. lipnja.

Koncertno ljeto u srpnju otvorit će grupa Prvi plan u Sutomišćici (5. srpnja), Đani Maršan nastupit će u baru Domenik 6. srpnja, grupa Diktatori 12. srpnja u Lukoranu, Let 3 13. srpnja u Preku, Klapa Munita 14. srpnja u Lukoranu, Alen Vitasović 20. srpnja u Poljani, Jasmin Stavros 26. srpnja u Sutomišćici, a 27. srpnja u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku nastupit će Ansambl Muzičke akademije u Zagrebu. Srpanjsku koncertnu ponudu zatvorit 27. srpnja, u sklopu „Bijele noći sv, Mihovila“ Neno Belan i Fiumensi.

U sklopu Čeprljandske fešte, 3. kolovoza nastupit će Giuliano, na “Legrici“ u Preku 9. kolovoza Petar Grašo, 10. kolovoza u Lukoranu Domenica Žuvela, 15. kolovoza u Ugljanu Željko Bebek, a u baru Domenik 18. kolovoza Đani Stipaničev.

I u POU Dom na žalu bit će živo i sadržajno, mnoge kreativne i edukativne radionice, izložbe, predstave, turnir u stolnom tenisu…

– Ovoga ljeta prvi put će nam se na izložbama predstaviti Vito Hordov, Mirta Boban, Maja Dešpoja i Milena Mašina. Vito Hordov je mladi fotograf, student filmskog i fotografskog oblikovanja u Zagrebu koji će nam se predstaviti s izložbom fotografija ”Veni,vidi Croatia”. Zbirka je nastala u povodu obilježavanja pete godišnjice ulaska Hrvatske u EU, u produkciji Kulturnog kluba i uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, najavljuje Marina Marcelić.

Umjetnica Mirta Boban završila je školu za crtanje i slikanje ”Arthouse” u Ljubljani, a predstavit će se izložbom akrila na platnu, instalacija i digitalnih kolaža pod nazivom ”Nerazrijeđena- Undiluted”.

– -Slikarica Vjera Stanin je staro novo lice u Domu na žalu, predstavit ćese izložbom umjetničkih slika i nakita pod nazivom ”Ritam linija”. Milena Mašina iz Preka i Maja Dešpoja iz Dobropoljane svoju su ljubav prema fotografiji odlučile pretočiti u zajedničku izložbu koju su nazvale ”Dalmacija iz mog oka”. Od radionica i ove godine imamo likovne, plesne, znanstveno-edukativne, ponovno glumačku radionicu i, po prvi put, lutkarsku radionicu za djecu pod voditeljstvom Marte Banić i Ive Tadej, lutkarica Malog lutkarskog kazališta Let iz Zagreba. Želim istaknuti i lutkarsko-glazbena predstavu “Tonko i muore”, koja tematski i strukturalno pronalazi svoje uporište na otoku i otočnim motivima te otočnoj kulturnoj, ribarskoj i povijesnoj baštini, navodi Marina Marcelić.

Sve pojedinosti programa i svi događaji mogu se pronaći u službenoj najavi TZO Preko.

Izvor: Naši školji

Screenshot_20190612_223014

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.