U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan danas je predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“ U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan danas je predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“
U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan danas je predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“. Okupljenima se tom prigodom obratio ravnatelj Bolnice doc.dr.sc. Mladen Mavar ne skrivajući... U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan danas je predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan danas je predstavljen projekt „Uz tjelovježbu smo zdraviji“. Okupljenima se tom prigodom obratio ravnatelj Bolnice doc.dr.sc. Mladen Mavar ne skrivajući zadovoljstvo što je pravo ovaj projekt, među brojnim prijavama pristiglima na natječaj Zaklade Adris, odabran za financiranje. Već nekoliko godina ova Bop1020551lnica prijavljuje svoje projekte, kao nositelj ili partner, na razne natječaje, bilo one ministarstava i zaklada ili pak pretpristupne i pristupne fondove EU. Vrijedi naglasiti kako je ovo treći projekt Bolnice odobren za financiranje.

Nakon obraćanja ravnatelja, projekt je predstavila voditeljica projekta Danijela Stipanić Graf, prof. Tom prigodom istaknula je kako je cilja projekta „Unaprijediti terapiju tjelovježbom za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan“ , a nabrojila je i aktivnosti istoga.

Kako bi se za pacijente Bolnice odabrala najoptimalnija dinamika i način provođenja terapije tjelovježbom magista kineziologije Marija Tomaš prisutnima je održala predavanje na temu Pristup kineziologa bolesnicima na terapiji dugodjelujućim antipsihoticima u svrhu boljeg socijalnog funkcioniranja shizofrenih bolesnika. Potom je u prostoru koji je uređen i opremljen za provođenje tjelovježbom s pacijentima održala pokazni rotirajući trening.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.