U Škabrnji održana preventivna policijska akcija za djecu iz škole i vrtića U Škabrnji održana preventivna policijska akcija za djecu iz škole i vrtića
U školskoj dvorani OŠ „Vladimira Nazora“ u Škabrnji, dana 12. studenog 2018. godine održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera... U Škabrnji održana preventivna policijska akcija za djecu iz škole i vrtića

U školskoj dvorani OŠ „Vladimira Nazora“ u Škabrnji, dana 12. studenog 2018. godine održane su aktivnosti iz preventivne akcije Ministarstva unutarnjih poslova i partnera u skladu sa Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

Aktivnosti su provodili policijski službenici Službe prevencije Ravnateljstva policije u suradnji sa policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske i policijski službenici za sigurnost cestovnog promete Službe policije PU zadarske.

U aktivnostima su sudjelovali učenici nižih razreda OŠ „Vladimir Nazor“ Škabrnja i djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maruškica iz Škabrnje.

Odgledali su predstavu „Znakovi za najmlađe“ Kazališta Smješko i edukativni program „Koracima malim zakoračimo u svijet prometa“.

Upoznali su se sa opremom koju koristi prometna policija i policijskim vozilom, a ovoj akciji pridružilo se i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Škabrnje prezentirajući djeci svoje vozilo i opremu.

Podršku ovim aktivnostima pružio je načelnik Druge policijske postaje Zadar Josip Gulan, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Škabrnja  Marin Pavičić i ravnateljica Dječjeg vrtića Maruškica Danijela Kuzmar, koji su djeci i učenicima zajedno sa policijskim službenicima za prevenciju podijelili prigodne darove.

Posebnu pozornost kod djece izazvali su  Semafor i Semaforina u veseloj izvedbi glumaca iz Kazališta Smješko. Djeca su sa zanimanjem odgovarala na zagonetke u vezi prometnih pravila.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s partnerima u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa kontinuirano poduzima  preventivne aktivnosti s ciljem zaštite djece kao jedne od najranjivijih skupina u prometu te provodi brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti o važnosti pravilnog ponašanja u prometu.

Ovom preventivnom akcijom nastoji se među najmlađim uzrastom graditi prometna kultura, kako bi nesreća i stradavanja u prometu bilo što manje.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.