U subotu Bibinje obilježava Svjetski dan pletenja u javnosti – pridružite se! U subotu Bibinje obilježava Svjetski dan pletenja u javnosti – pridružite se!
Općina Bibinje poziva vas na obilježavanje Svjetskog dana pletenja u javnosti. Pridružite nam se ove subote od 18 sati na šetnici Taline u obilježavanju... U subotu Bibinje obilježava Svjetski dan pletenja u javnosti – pridružite se!
Općina Bibinje poziva vas na obilježavanje Svjetskog dana pletenja u javnosti. Pridružite nam se ove subote od 18 sati na šetnici Taline u obilježavanju najvećeg događaja o pletenju na svijetu. Bibinjski plet – naziv je manifestacije, kojoj je želja naučiti mlade generacije kako se nekada pleo Bibinjski plet.
Cilj obilježavanja Svjetskog dana pletenja u javnosti je promoviranje ove tradicijske vještine duboko ukorijenjene u hrvatsku kulturnu baštinu, te promoviranje pletenja kao razbibrige i jedne od aktivnosti namijenjene suzbijanju stresa. Zagovornici pletenja ističu višestruku korist pletenja, kažu da poboljšava koncentraciju, koordinaciju, te zbog produktivnosti i kreativnosti povećava samopouzdanje. Povoljno djeluje na artritis, a 20 minuta pletenja usporit će otkucaje srca osobi koja plete i usporiti disanje te omogućiti opuštanje. Uz promociju vještine tu je i razbijanje predrasuda o pletačima i pletiljama, te njihovoj intelektualnoj i starosnoj strukturi.

Družit ćemo se , čavrljati i relaksirati , plesti i kukičati , podučavati početnike krivim i pravim očicama. Podsjetit ćemo se kako je to bilo nekad ,kad su plele naše mame i bake, i kako to izgleda danas u doba interneta .

Pridružit će nam se gosti iz Škotske i Zagreba.

KNIT AND RELAX – WWKIP 2018. IN BIBINJE

Više informacija o Svjetskom danu pletenja dostupne su na internet adresi https://www.wwkipday.com/

BIBINJSKI PLET 2019 GODINE-600x838
  • Anonimno

    7. lipnja 2019. #1 Author

    Samo neojtepuno plest da Vas ne zaboli plecka! Inace svaka cast.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.