U UVALI TALINE Svjetski dan pletenja obilježava se u Bibinjama U UVALI TALINE Svjetski dan pletenja obilježava se u Bibinjama
Općina Bibinje poziva vas na obilježavanje Svjetskog dana pletenja u javnosti. Pridružite nam se ove subote u 19 sati na šetnici Taline uobilježavanju najvećeg... U UVALI TALINE Svjetski dan pletenja obilježava se u Bibinjama

Općina Bibinje poziva vas na obilježavanje Svjetskog dana pletenja u javnosti. Pridružite nam se ove subote u 19 sati na šetnici Taline uobilježavanju najvećeg događaja o pletenju na svijetu. Bibinjski plet – naziv je manifestacije, kojoj je želja naučiti mlade generacije kako se nekada pleo Bibinjski plet.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana pletenja u javnosti je promoviranje ove tradicijske vještine duboko ukorijenjene u hrvatsku kulturnubaštinu, te promoviranje pletenja kao razbibrige i jedne od aktivnostinamijenjene suzbijanju stresa. Zagovornici pletenja ističu višestruku korist pletenja, kažu da poboljšava koncentraciju, koordinaciju, te zbogproduktivnosti i kreativnosti povećava samopouzdanje. Povoljno djeluje naartritis, a 20 minuta pletenja usporit će otkucaje srca osobi koja plete iusporiti disanje te omogućiti opuštanje. Uz promociju vještine tu je irazbijanje predrasuda o pletačima i pletiljama, te njihovoj intelektualnoj istarosnoj strukturi.

Družit ćemo se , čavrljati i relaksirati , plesti i kukičati , podučavati početnike krivim i pravim očicama . Podsjetit ćemo se kako je to bilo nekad ,kad su plele naše mame i bake, i kako to izgleda danas u doba interneta .

Pridružit će nam se i članovi KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Bibinja, gosti iz Škotske i Zagreba.

KNIT AND RELAX – WWKIP 2017. IN BIBINJE

Više informacija o Svjetskom danu pletenja dostupne su na internet adresi https://www.wwkipday.com/

Bibinjski plet 2017-600x857

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.