Iz Venecije tjeraju kruzere, a Longin i Turci ih svim silama žele dovući u Zadar; Kažu – to je posao stoljeća! Iz Venecije tjeraju kruzere, a Longin i Turci ih svim silama žele dovući u Zadar; Kažu – to je posao stoljeća!
Ovih dana svjedoci smo prosvjeda i niza drugih aktivnosti koje Talijani poduzimaju kako bi spriječili dolazak kruzera u Veneciju. Građani i udruge su se... Iz Venecije tjeraju kruzere, a Longin i Turci ih svim silama žele dovući u Zadar; Kažu – to je posao stoljeća!

Ovih dana svjedoci smo prosvjeda i niza drugih aktivnosti koje Talijani poduzimaju kako bi spriječili dolazak kruzera u Veneciju. Građani i udruge su se aktivirali, tvrde da kruzeri zagađuju eko sustav i ugrožavaju budućnost Venecije. Osim toga, ističu da posjetitelji s kruzera samo stvaraju gužvu po gradu, troše minimalno jer i hranu i obroke već pojedu na kruzeru, uračunati su im u trošak putovanja, te da od njih nema nikakve koristi za grad, građane i ugostitelje.

S druge strane, zadarski župan Božidar Longin svim silama se trudi dovesti kruzere iz cijelog svijeta u Zadar, da luka Gaženica postane home port za njih.

Podsjetimo, Upravno vijeće Lučke uprave Zadar, kojem je na čelu Longin, dalo je koncesiju na 20 godina tvrtki ZIPO, iza te tvrtke stoji Global Ports Holding, međunarodni konzorcij kojem su vlasnici u Turskoj, a koji su se obvezali da će Gaženica postati home port za kruzere iz cijeloga svijeta.

Longin ovo naziva “poslom stoljeća” i “povijesnim iskorakom za Zadarsku županiju”.

Screenshot_20190609_172611_com.facebook.katana-01

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.