U Zadru izložen trofej Davis cupa kojeg je osvojila reprezentacija Hrvatske U Zadru izložen trofej Davis cupa kojeg je osvojila reprezentacija Hrvatske
Jutros s početkom u 10 sati održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen trofej Davis Cupa, kojega svi zainteresirani mogu vidjeti u... U Zadru izložen trofej Davis cupa kojeg je osvojila reprezentacija Hrvatske

Jutros s početkom u 10 sati održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen trofej Davis Cupa, kojega svi zainteresirani mogu vidjeti u prostoru Turističko informativnog centra u Zadru, na adresi Jurja Barakovića 5.

Predstavljanje je organizirao Hrvatski teniski savez u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, a nazočnima se na početku obratio direktor Turističke zajednice grada Zadra, Mario Paleka.

PhotoPictureResizer_190618_165507359_crop_800x432-01

“Drago nam je da imamo priliku izložiti i predstaviti javnosti ovaj vrijedan trofej, kojeg je prošle sezone nakon polufinalnog ogleda sa SAD-om na Višnjiku, te potom pobjedom nad domaćinima u finalu u Francuskoj, osvojila naša reprezentacija. Cilj nam je omogućiti da ga vide građani Zadra i njihovi gosti. Koristim priliku zahvaliti Hrvatskom teniskom savezu, predsjednici gospođi Nikolini Babić, dopredsjedniku Nevenu Nakiću, koji su podržali inicijativu mogućnosti izlaganja trofeja kako bi naši građani, ali i svi turisti, mogli vidjeti trofej i slikati se svakim danom od 8 do 22 sata, a u srpnju do 23 sata.

Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, zahvalila je još jednom Gradu Zadru i direktoru ŠC Višnjik, Denisu Karloviću, na doprinosu oko organizacije polufinala Denis cupa.

qrf_vivid

“Zahvalila bih i navijačima koji su izvrsnom atmosferom velikim dijelom zaslužni za uspjeh reprezentacije i pobjedu u finalu. Drago mi je da smo u Zadru sa osvojenim trofejem, biti prvaci je velika stvar. To je veliki uspjeh za hrvatski sport, ali i turizam, te u konačnici za našu djecu da ih se motivira da se bave tenisom. Veliko nam je zadovoljstvo da je prepoznato da smo napravili veliki iskorak i da ostavljamo infrastrukturu za sobom, evo djeca već treniraju na 7 terena, te se grade još tri na betonskoj podlozi.  Uvjeti koji će biti u idućih dana ma Višnjiku bit će korisni za naše reprezentativce, da mogu trenirati dolaziti pripremati i u konačnici da možemo u Zadru organizirati velike svjetske turnire.” – kazala je Babić.PhotoPictureResizer_190618_183516226_crop_800x432

Denis Karlović je zahvalio na pomoći Hrvatskom teniskom savezu,a posebno predsjednici Nikolini Babić.

“Zahvalio bh se Hrvatskom teniskom savezu, jer su nam pružili tu čast da možemo organizirati važan meč poput Davis cupa, te što su nam bili velika potpora, i financijska i organizacijska, u gradnji prvog regionalnog nacionalog sportskog centra koji će zaživjeti na pravi način. Očekujemo da u narednom periodu izgradimo još tri betonska terena, natječaj za gradnju je u tijeku i tu imamo veliku podršku Hrvatskog teniskog saveza sa završnom podlogom i dobit ćemo centar kakav ima malo tko u Europi.” – kazao je Karlović.

Na konferenciji za medije nazočni su bili pročelnici Dina Bušić i Neven Klarin.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.