U Zadru održan festival kršćanske glazbe ‘Stihovima i notama slavimo Boga’ U Zadru održan festival kršćanske glazbe ‘Stihovima i notama slavimo Boga’
Kao što je i bilo za očekivati, tradicionalni koncert suvremene kršćanske glazbe “Stihovima i notama slavimo Boga” ovaj utorak svoje sedmo izdanje uspješno je... U Zadru održan festival kršćanske glazbe ‘Stihovima i notama slavimo Boga’
Kao što je i bilo za očekivati, tradicionalni koncert suvremene kršćanske glazbe “Stihovima i notama slavimo Boga” ovaj utorak svoje sedmo izdanje uspješno je održao u Atriju palače Cedulin.
Iako u skromnijem izdanju, zbog virusa Covid 19, publike nije nedostajalo a između pjesama nisu izostale ni ovacije i emocije oduševljenja prisutnih što je još više pridonijelo odličnoj atmosferi koncerta. 
Ambijent prekrasnog prostora Atrija palače Cedulin, koncert je dodatno učinio svečanijim. Već se na prvu izvedbu pjesme “Put križa”, glazbene umjetnice i zadarske kantautorice Tee Vidaić, dalo naslutiti kako će koncert biti jedno pravo  glazbeno osvježenje u gradu Zadru.
Tea Vidaić izvodila je svoje autorske skladbe modernog izričaja sa samostalnog kantautorskog albuma duhovne glazbe “Čudesni Bog” kojeg je izdala 2019. godine u izdanju izdavačke kuće Acordis/Varaždin. Album je producirao Antonio Tkalec, s titulom samostalnog glazbenog umjetnika, kantautor, skladatelj i producent. 
Potom je uz akustičnu gitaru izvodila obrade, pjesme Prva ljubav te zove (Romana Bilaver), Gospodine hvala (Ivana Husar Mlinac), Jeshua (Fernandihno) skladbu koja je posebno dotakla publiku, Nek’ pada (Božja pobjeda-prepjev refrena „Let It rain“), u interakciji s publikom poznatu pjesmu Nitko kao Ti (Lenny LeBlanc), Gledaj On te gleda (sv. Terezija Avilska, Rogelio Cabado) a kao iznenađenje večeri premijerno za koncert otpjevala je pjesmu Put stvara/WAY MAKER/ (dozvola za izvođenje pjesme od Worship Vision Croatia) nigerijske pjevačice Sinach.
 
Na koncertu je nastupala i Sanela Bačić, pjesnikinja iz Zadra,uz angažiranu pratnju Tine Lenkić. Ovaj divan spoj glasova uz izvođenje poznatih stranih hit kršćanskih uspješnica poput Open the eyes of my heart  od Michaela W.Smitha, jednog od najpopularnijih glazbenika suvremene kršćanske glazbe i You raise me up Josh Grobana koju diljem svijeta izvode mnogi glazbeni izvođača a postala je i dio crkvene glazbe dodatno su podigli glazbenu atmosferu koncerta. Sanela je izvodila i pjesme Putem svjetlosti i Isuse, zadarske autorice Jasne Kotlar a publika iz Splita koja je posjetila ovaj koncert  izrazila je želju da skladbu “Putem svjetlosti” Sanela još jedanput otpjeva.
 
Pozitivna reakcija publike s pozornošću je slušala izvođače koncerta i njihove izvedbe redovito pratila aplauzima.To je ujedno bila i motivacija organizatoru  udruzi “Stihovi i Note” i organizatorici  Vesni Benić, idejnom pokretaču koncerta i festivala duhovne glazbe “Svjetlost dolazi”, da i dalje nastave sa svojim radom u razvijanju duhovne scene u našem gradu Zadru. Cilj im je iznad svega poduprijeti mlade hrvatske skladatelje, autore i kantautore kršćanske suvremene glazbe i približiti suvremenu glazbu široj publici. Uz potporu institucija, grada Zadra, Zadarske županije i TZ grada Zadra vjeruju da će i dalje uspjeti održati tradiciju ovakvih manifestacija.
 
Koncert je održan uz potporu donacija naših sugrađana i TZ grada Zadra koja je nesebično ustupila prostor atrija a Vesna Benić na kraju poručuje:”Ovim sedmim po redu tradicionalnim koncertom suvremene kršćanske glazbe i pravilnim odabirom izvođača šaljemo poruku kako su svi glazbeni žanrovi jednako vrijedni. Ponosni smo na činjenicu da je publika u Zadru to prepoznala i da smo ih na neki način navikli  na ovaj koncert jer ga i svake godine vjerno posjete. Znači, imamo i mi svoje fanove, dodaje uz smješak!”
Vesna Benić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.