U Zadru potpisani ugovori za sustav vodoopskrbe i odvodnje vrijedni 34 milijuna kuna U Zadru potpisani ugovori za sustav vodoopskrbe i odvodnje vrijedni 34 milijuna kuna
Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić nazočio je danas u Zadru i Splitu na potpisivanju ugovora i dodataka ugovora o sufinanciranju... U Zadru potpisani ugovori za sustav vodoopskrbe i odvodnje vrijedni 34 milijuna kuna

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić nazočio je danas u Zadru i Splitu na potpisivanju ugovora i dodataka ugovora o sufinanciranju vodnokomunalnih projekata na području Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije.

Na području Zadarske županije riječ je o 8 ugovora i dodataka ugovora o sufinanciranju vodnokomunalnih projekata vrijednih 33,83 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekata u okviru kojih se potpisuju i današnji ugovori je 146,55 milijuna kuna, a realizirat će se na području Zadra, Biograda na Moru, Povljane, Benkovca, Zemunika Donjeg, Podvelebitskog pravca, Bibinja i Sukošana.

FB_IMG_1593604979012 Ovim potpisanim ugovorima obuhvatit će se izgradnja vodoopskrbnih sustava i sustava odvodnje navedenih područja.

„Realizacija ovih vodnokomunalnih projekata će biti ogroman doprinos kako funkcioniranju naše građevinske industrije, tako i zaposlenosti u toj industriji, priljev nove dodane vrijednosti i jedan dobar impuls za rast BDP-a i oporavak gospodarstva nakon Covid-19 krize“ rekao je ministar Ćorić.

Generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković naglasio je kako i ovi projekti pokazuju da se „misli i na manje razvijene krajeve s ciljem omogućavanja ostanka ljudi i gospodarskog razvoja“.

FB_IMG_1593604968221

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.