Uhljeb Cota izgurala branitelje na groblju iako nema veze s ratom; Htjeli je potjerati! Uhljeb Cota izgurala branitelje na groblju iako nema veze s ratom; Htjeli je potjerati!
Jutros su povodom obilježavanja 24. obljetnice akcije Oluja na Gradskom groblju u Zadru položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje.... Uhljeb Cota izgurala branitelje na groblju iako nema veze s ratom; Htjeli je potjerati!

Jutros su povodom obilježavanja 24. obljetnice akcije Oluja na Gradskom groblju u Zadru položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje. Okupila su se brojna izaslanstva; udruge veterana, dragovoljaca, ratnih invalida, roditelja poginulih branitelja,  predstavnika vojske, policije, te vlasti.

Svi su se ponašali dostojanstveno, kako i priliči ovoj prigodi, a među okupljenima našao se i uljez – Ivona Cota, poznata kao osoba uhljebljena u Zadarskoj županiji, na čiji rad pritužbe imaju brojni građani, kao i načelnici općina, od kojih su je pojedini optužili za nezakonit rad, nenormalno ponašanje, uhođenje i maltretiranje preko Facebooka s pravog i lažnih profila.

Nenormalno ponašanje uz podršku župana Longina

Za sve to ima podršku župana Božidara Longina, koji je iz nekog njemu poznatog razloga štiti, a na novinarske upite o njenom nenormalnom ponašanju ni nakon mjesec dana nije u stanju odgovoriti.

Cota se, dakle, danas pojavila na polaganju vijenaca na Gradskom groblju, iako nema nikakve veze s Domovinskim ratom, niti je u njemu sudjelovala, niti je udovica, a ni dijete poginulog branitelja. Ubacila se među veterane, dragovoljce, udovice i roditelje poginulih branitelja, te se cijelo vrijeme gurala u prvi red, ispred njih, a sve to kako bi je snimili fotografi i televizijski snimatelji.

Ovakvo njeno ponašanje izazvalo je ljutnju i gorčinu kod okupljenih branitelja, kojima su ovi trenuci posebno teški i emotivni, jer se prisjećaju svojih poginulih suboraca, članova obitelji, sinova, od kojih su neki bili jedva punoljetni. Postavlja se pitanje jesu li oni poginuli da bi se danas svakakvi cirkusanti mogli naslikavati na njihovim grobovima.

Incident izbjegnut zbog pijeteta prema poginulim suborcima

Neki od okupljenih branitelja bili su toliko ljuti da su Cotu htjeli izbaciti i potjerati s groblja, ali iz pijeteta prema žrtvama i samoj akciji Oluja, ostali su mirni.

Slobodan Pićo Dević, istaknuti veteran i dragovoljac Domovinskog rata, koji je ujedno i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije, kazao nam je kako se ovo više neće ponoviti.

“Na sastanku Koordinacije braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata tražit ću da se toj osobi zabrani polaganje vijenaca s nama. Ona nema tamo što raditi. Njeno guranje u prvi red pred kamere i nametljivo ponašanje smeta ljudima kojima je tamo mjesto. Nije normalno da se ona gura i da je ispred roditelja poginulih, veterana, ratnih invalida… Više se to neće ponoviti.” – kazao je odlučno Dević.

FOTO Vijence su polagali predstavnici veterana, dragovoljaca, ratnih invalida, roditelji poginulih i u prvi red se s njima ubacila Cota koja nije ni sudionik rata, ni udovica, ni dijete poginulog branitelja. 

FB_IMG_1564929459922

Cota se gurala cijelo vrijeme naprijed da je fotografi slikaju kako bi slika izašla u medijima

FB_IMG_1564929395383

Cota koja nema veze s ratom nalazi se u prvom redu, pored roditelja i udovica poginulih branitelja, a heroji i ratni veterani su u drugom i trećem redu

FB_IMG_1564929428731

  • patkovic

    5. kolovoza 2019. #1 Author

    možda joj je to resor u županiji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.