Umjetnik Bilosnić donirao 99 fotografija pod nazivom “Gorički simboli” Umjetnik Bilosnić donirao 99 fotografija pod nazivom “Gorički simboli”
Boraveći na Likovnoj koloniji u Gorici (Bosna i Hercegovina) hrvatski književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić ovoj je koloniji, odnosno Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika... Umjetnik Bilosnić donirao 99 fotografija pod nazivom “Gorički simboli”

Boraveći na Likovnoj koloniji u Gorici (Bosna i Hercegovina) hrvatski književnik i slikar Tomislav Marijan Bilosnić ovoj je koloniji, odnosno Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići i Matici hrvatskoj – Ogranak Grude poklonio devedeset devet kolor fotografija (formata A4) pod zajedničkim naslovom „Gorički simboli“. Riječ je o fotografijama nastalim u Gorici tijekom 2017. godine, a koje predstavljaju stare goričke križeve i nadgrobne spomenike ugrađene u zid Groblja u Gorici.

Najavljena je i zasebna izložba „Goričkih simboli“ u Gorici, dok autor priprema monografiju istih, u kojoj će fotografije (simboli) biti popraćeni i zasebnim tekstom Tomislava Marijana Bilosnića. Autor „Goričke simbole“ posvećuje prijatelju, hrvatskom domoljubu i uzniku Zvonki Bušiću Taiku iz Gorice.

Likovna kolonija u Gorici, voljom umjetnika Tomislava Marijana Bilosnića, ovim će izlošcima raspolagati u humanitarne svrhe za pomoć potrebitim obiteljima u Bosni i Hercegovini.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.