URANIJA SE SVAĐAO S VRANČIĆEM: Programi u kulturi su nikakvi, provincijski! URANIJA SE SVAĐAO S VRANČIĆEM: Programi u kulturi su nikakvi, provincijski!
Nezavisni vijećnik Vedran Uranija kritizirao je kulturnu ponudu grada Zadra. Kazao je kako su programi i kulturi loši i nezanimljivi, pogotovo u HNK Zadar,... URANIJA SE SVAĐAO S VRANČIĆEM: Programi u kulturi su nikakvi, provincijski!

Nezavisni vijećnik Vedran Uranija kritizirao je kulturnu ponudu grada Zadra. Kazao je kako su programi i kulturi loši i nezanimljivi, pogotovo u HNK Zadar, te da grad Zadar ide u smjeru provincijalizacije.

Gradonačelnik Kalmeta i njegov zamjenik Vrančić su ga pitali neka pojasni i argumentira taj tvoj stav, no on je odbio kazavši tek kako bi dvije ure to mogao obrazlagati kad bi htio.

Dogradonačelnik Zvonimir Vrančić mu je nabrojio sve kulturne ustanove u gradu i osvrnuo se na programe.

“Zadar se može pohvaliti s kulturom i vi ne biste smjeli tako govoriti. Niste u pravu.” – zaključio je Vrančić.

Vijećnica SDP-a Irena Dragić je rekla da je Uranija pogodio u srž, te da programu kazališta uistinu vode u provincijalizaciju kulture.

“Iste udruge predlažu isti program koji nisu realizirali. Dolaze s istim programom i on im se prihvaća i financira. Dunatov je lagao spominjući profesora Josipa Lisca, koji je odustao od sredstava Grada Zadra za knjigu jer je našao sponzora, a Dunatov ga tu spominje i laže da će njemu financirati knjigu.” – naglasila je Dragić.

Vrančić se nakon toga ponovo javio te nabrojio predstave i premijere koje su odigrane u kazalištu.

“Ne bih rekao da je to tako loš i katastrofalan program.” – kazao je Vrančić.

Elvira Sterle je istaknula kako ima puno događanja u Zadru,  koncerti, festivali…

Iris Pavić Tumpa, vijećnica HDZ-a, koja je i ravnateljica Kazališta lutaka Zadar, naglasila je kako se tamo tijekom godine odigra toliko predstava da im i u drugim gradovima na tome zavide.

Radovan Dunatov je pojasnio kako se u programu nisu nabrajali svi detalji o svemu što se događa jer smatra da je pametnome dosta. Rekao je kao profesor Lisac ima dvije knjige koje je Grad Zadar trebao financijski potpomoći, te da je od jedne odustao, a od druge nije, ona će se financirati iz proračuna, te da ga je Irena Dragić lažno optužila da laže.  Nakon toga mu se ona ispričala.

  • Nikola Šimić Tonin

    4. siječnja 2017. #1 Author

    Ne objavljuju se knjige znanstvenika, a daju se gradski novci plagijatoru Bilosniću.
    Nikola Šimić Tonin

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.