USKRS U ARSENALU Oliver i Dupini oduševili Zadrane! USKRS U ARSENALU Oliver i Dupini oduševili Zadrane!
Izvanredne blagdanske večeri prožete emocijama u društvu legendarnih hrvatskih glazbenika u zadarskom Arsenalu postale su tradicija, a našim brojnim sugrađanima sve poželjniji i iščekivaniji... USKRS U ARSENALU Oliver i Dupini oduševili Zadrane!

Izvanredne blagdanske večeri prožete emocijama u društvu legendarnih hrvatskih glazbenika u zadarskom Arsenalu postale su tradicija, a našim brojnim sugrađanima sve poželjniji i iščekivaniji način zabave.

Sudeći prema sve učestalijim komentarima, kvalitetnim koncertima domaćih i stranih glazbenika Arsenal ide u dobrom pravcu u brendiranju svog prostora kao mjesta dobre zabave za sve generacije naših sugrađana, ali i sve brojnijih gostiju.

OLIVER KONCERT (14)_resizePovijesni, ali ujedno i jedan od najurbanijih gradskih prostora, na dobrom je putu postati „posljednje“ utočište za mlađu i stariju populaciju željnu dobre zabave, društva i glazbe kojih u našem gradu kronično nedostaje.

Još jedan izvrstan, rasprodani koncert oduševio je brojnu zadarsku publiku koja je uskršnju večer odlučila provesti uz Olivera Dragojevića i njegove Dupine.
Koliko su omiljeni u Zadru govori upravo činjenica o danima ranije rasprodanom koncertu kao i red velikog broja fanova koji su pred vratima Arsenala čekali na mogući ulaz ukoliko bi se ustanovilo da je neka rezervacija u zadnji tren otkazana.

Dragojevićev glas, interpretaciju, pjesme i emociju poznaju i obožavaju generacije ljudi čemu smo mogli svjedočiti i ove prekOLIVERrasne proljetne večeri.
Iako o ovoj glazbenoj legendi ne treba previše govoriti jer se više manje sve zna, moramo samo istaknuti kako Oliver na svakom koncertu bio on u Arsenalu ili možda pariškoj Olympiji uvijek da cijeloga sebe te emociju koja izvire iz svake njegove pjesme prenese na svakog pojedinca u publici.

„Ljubavi moja“, pjesma je kojom je otvoren još jedan glazbeni spektakl u Arsenalu. Kao i prošle godine Oliver i Dupini su i ovaj put za sve nazočne sugrađane priredili ugodnu, emocijama bogatu večer koja će se zasigurno prepričavati još dugo nakon njena održavanja.

Večeras smo mogli čuti kratak presjek Oliverovih najvećih hitova poput “Bez tebe”, “Što učinila si ti”, “Brod u boci”, „Cesarice“, “Vjeruj mi”, ” Dobro jutro, tugo”, „Trag u beskraju“, „Škrinja ljubavi“, „Prije sna“, „Pismo moja“, „Što to bješe ljubav“, ali i druge hitove poput “Ne diraj moju ljubav” itd., čime je još jednom potvrdio kako je glazba zaista njegov život te da s njom ne misli stati i tako nam priuštiti još mnogo nezaboravnih trenutaka poput ovog večerašnjeg.

Premda ga mnogi često doživljavaju samo kao „predstavnika danas tipične dalmatinske pop-pjesme“, bliske šansoni, tijekom više od 45 godina svoje iznimno bogate i OLIVER KONCERT (29)_resizeuspješne karijere, Oliver je pokazao da se iza njegovih svevremenskih uspjeha krije savršeni oblik mutualističke simbioze nekoliko glazbenih idioma, koje već desetljećima uspješno spaja i kombinira u svoj homogeni i prepoznatljivi glazbeni izričaj.

Oliver Dragojević prvi put je nastupio na festivalu 1967. godine u Splitu i to na nagovor Zdenka Runjića. Ipak, pjevačku karijeru započeo je 1974. godine na Splitskom festivalu, gdje je pobijedio sa pjesmom “Ča će mi Copacabana”. Godinu poslije, sa šansonom “Galeb i ja” Dragojević je osvojio publiku. Ta mu je pjesma obilježila karijeru. Potom su uslijedile skladbe “Romanca”, “Oprosti mi, pape”, “Stari morski vuk”… Suradnja sa Zdenkom Runjićem koja je potrajala do skladateljove smrti rezultirala je sa 200 pjesama.
Održao je brojne koncerte, nastupivši i u newyorškom Carnegie Hallu, londonskom Royal Albert Hallu, pariškoj Olympiji te Opera Housu u Sydneyu.

VELIKU FOTOGALERIJU pogledajte klikom OVDJE

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.