USPJEH NAČELNIKA Mještani Lišana dobit će ugodan prostor za druženje! USPJEH NAČELNIKA Mještani Lišana dobit će ugodan prostor za druženje!
Unatoč brojnim potrškoćama, načelnik općine Lišane Ostrovičke, Ivica Musić, uspio se izboriti za realizaciju vrlo važnog projekta, a to je uređenje društvenog doma kojim... USPJEH NAČELNIKA Mještani Lišana dobit će ugodan prostor za druženje!

Unatoč brojnim potrškoćama, načelnik općine Lišane Ostrovičke, Ivica Musić, uspio se izboriti za realizaciju vrlo važnog projekta, a to je uređenje društvenog doma kojim će se koristiti mještani i imati ugodan klimatiziran prostor za sastanke, druženje, igru, organizaciju kulturnih događanja, susreta i slično. Zahvaljujući kvalitetno pripremljenoj dokumentaciji, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Općina Lišane dobila je 350.000 kn!

Unatoč tome što ne pripada ni jednoj stranci, jer iz HDZ-a je izašao nakon što se na proteklim izborima kandidirao kao nezavisan kandidat, Musić uspješno vodi općinu, radi na projektima, te su mještani izuzetno zadovoljni. Dobivenih 350.000 kn dokaz su da sposobni načelnici mogu izboriti se za sredstva neovisno o stranačkoj pripadnosti.

Ovaj primjer trebali bi slijediti i načelnici Vrsi i Polače, Luka Perinić i Tomislav Prtenjača, koji su opterećeni svojim prethodnicima, te energiju ulažu u istraživanje rada bivše vlasti, kojekakve skupocjene revizije, traženje grešaka itd., umjesto da rade na projektima i mještanima osiguraju bolju budućnost.

Podsjetimo, osim s Općinom Lišane Ostrovičke, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, potpisala je prošli tjedan 374 ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške regionalnom razvoju ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi nacionalne mjere za ostvarenje ravnomjernog regionalnog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske, a putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, kontinuirano pomaže slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne samouprave u provedbi infrastrukturnih projekata koji su prepoznati kao potreba i razvojni prioritet.

Prvenstveno se to odnosi na projekte iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture za koje se procijeni da će pridonijeti poboljšanju standarda i kvalitete života lokalnog stanovništva te stvoriti preduvjete za gospodarski i društveni razvoj slabije razvijenih područja.

 • Anonimno

  21. svibnja 2018. #1 Author

  Općina Polača je također ostvarila 150.000,00 kn za istu svrhu, s obzirom da je toliko neophodno za uređenje postojeće zgrade “stare općine” pa bi vašem portalu bilo bolje da ne dijelite isprazne savjete već da naučite što je neovisno i nepristrano novinarstvo. Očito Općina Polača iz nekog vama znanog razloga pobuđuje u vama želju za neprofesionalizmom i ispraznim lamentiranjem bez uzimanja u fokus interesa čenjenice koje su nepobitne. Kada se naslijedi općinu sa skoro 5 milijuna kuna u manjku jasno je da se mora učiniti revizija i utvrditi činjenično stanje stvari što vama naravno nije jasno jer ponovimo vas ne zanimaju činjenice. .

  Odgovori

 • Anonimno

  21. svibnja 2018. #2 Author

  Ne lupetaj budalo ,o kakvih 5 milijuna ti buncaš

  Odgovori

 • Anonimno

  23. svibnja 2018. #3 Author

  Lupetam o tri milijuna i nešto iskazanog manjka na primopredaji Općine nakon izbora a onda skoro milijun i pol kuna po revizorskom izvješeču i kako pristižu pravomoćne presude s kamatama…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.