USPJEH ZADARSKOG FOTOGRAFA Zvonko Kucelin osvojio zlatno odličje na izložbi u Singapuru! USPJEH ZADARSKOG FOTOGRAFA Zvonko Kucelin osvojio zlatno odličje na izložbi u Singapuru!
Urednik fotografije Zadarskog lista Zvonko Kucelin osvojio je zlatno odličje na međunarodnoj izložbi fotografa u Singapuru pod  nazivom SIPA 2016.  Kucelin je za to... USPJEH ZADARSKOG FOTOGRAFA Zvonko Kucelin osvojio zlatno odličje na izložbi u Singapuru!

Urednik fotografije Zadarskog lista Zvonko Kucelin osvojio je zlatno odličje na međunarodnoj izložbi fotografa u Singapuru pod  nazivom SIPA 2016.  Kucelin je za to natjecanje iz ovogodišnjega kalendara Međunarodne fotografske udruge (FIAP) prijavio devet svojih fotografija u šest kategorija, a nagradu je dobio u kategoriji fotožurnalizma, u kojem se natjecao s dvije fotografije.

Pobjednički rad je fotografija poznatog odvođenja jedne od stanarki  kuće obitelji Vukić iz Arbanasa, Tine Vukić Karađole, tijekom deložacije  u studenom 2012. godine, koje je tada potreslo hrvatsku javnost. Kucelin kaže kako FIAP određuje pravila za sva natjecanja, pa tako i za SIPA- u, dok svaki fotograf izabire s kojim temama će sudjelovati.

– Prijavio sam se u kategorijama crno bijela fotografija, priroda, slobodna tema, putovanje … Ovo je moje treće sudjelovanje na izložbi u  Singapuru. Tijekom moje 30-godišnje fotografske karijere sudjelovao  sam na oko 200 natjecanja, od kojih sam dobio 30-ak nagrada. Samo  lani sam se natjecao na 29 izložbi, dok sam dobio dvije nagrade i to na  natjecanjima u Češkoj i Ukrajini. Zahvaljujući ovim izložbama, dosad  sam se natjecao na čak pet kontinenata, a jedino još nisam izlagao u  Australiji – ističe Kucelin, dodajući kako je u današnje vrijeme digitalne  fotografije novčano puno dostupnije sudjelovanje na međunarodnim  izložbama, budući da su se nekada fotografije morale izraditi i poslati  poštom.

Izvor: Zadarski list

  • Tomislav Marijan Bilosnić

    24. travnja 2016. #1 Author

    Svaka čast MAJSORE! Mi to znamo već trideset godina. I više. Na desetak je tvojih fotki za takvu (i sličnu) nagradu. A tek one iz Domovinskog rata, sjećaš li se i sam onog tvoga konja, pa fotke na prvoj stranici Zadarskoga lista, ili fotografija s Kalelarge. Neka se pronosi ime fotografskoga Zadra, započeto s Brkanovima, ali i davno prije, od Burata do tebe.
    Tomislav Marijan Bilosnić

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.