UŽAS Prostorije Mjesnog odbora Poluotok pune izmeta, boca i ostataka hrane UŽAS Prostorije Mjesnog odbora Poluotok pune izmeta, boca i ostataka hrane
Izvor: Zadarski list Predsjednik Mjesnog odbora Poluotok, nezavisni Frane Brajković, objavom na svojemu Facebook profilu pokušava demantirati tekstove o lošem higijenskom stanju u prostorijama... UŽAS Prostorije Mjesnog odbora Poluotok pune izmeta, boca i ostataka hrane

Izvor: Zadarski list

Predsjednik Mjesnog odbora Poluotok, nezavisni Frane Brajković, objavom na svojemu Facebook profilu pokušava demantirati tekstove o lošem higijenskom stanju u prostorijama Odbora, no fotografije kojih je zaprimila naša redakcija govore da je situacija – katastrofalna, zapravo na rubu zaraze! Prljavi stolovi puni boca pive, opušaka i ostataka hrane, izgriženi kauči, i zahod sa pločicama – punim izmeta! Ovo je slika jednog od najvećih mjesnih odbora koji je nekad bio ponos grada i u koji su stanovnici Poluotoka rado navraćali “na čašicu razgovora”. Prostorije su sada takve da u njih više ne bi trebalo ni psa pustiti, iako je iz svega jasno da je nečiji pas boravio tamo, a sudeći po stanju kauča, čini se i prečesto (naravno, ukoliko namještaj nisu izgrizli oni koji su ispraznili sve one boce piva).

IMG-20191011-WA0005
Gradska vlast stoga je odlučila zatvoriti ovaj prostor i raspustiti vijeće Mjesnog odbora. U sramotno stanje prostorija MO-a, naime, uvjerili su se nadležni u Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove koji su nenajavljeni obišli sjedište Brajkovićeve vlasti. Ono što su zatekli nedostojno je čovjeka, a kamoli predsjednika Mjesnog odbora koji se, k tome, mjesecima borio za osvajanje vlasti na Poluotoku, najavljujući kako će ovaj kvart procvjetati pod njegovom rukom.
Ono što je pak Brajković uspio napraviti od sjedišta MO Poluotok sramota je kakvu grad, vjerojatno ni županija, ne pamte jer je bilo raznih političkih situacija po kvartovima i općinama, svađa i smjena, ali se ne pamti da je itko dozvolio da mu se je Mjesni odbor prektriven – izmetom!

Sramota je ovo i Zadarskog bloka

Velik je ovo poraz i za koaliciju Zadarskog bloka kojoj se Brajković pridružio i čiju je čak listu za Poluotok na kvartovskim izborima nosio.

IMG-20191011-WA0002Politički tutori koji su ga angažirali u vlastitoj političkoj priči trebali su, ako ništa drgo, a ono barem ponekad baciti oko na njegov politički rad kako im ne bi nanio štetu kakvu radi
ovim sramotnim stanjem u koje je doveo Mjesni odbor. Ne tvrdimo, naravno, da je Brajković osobno devastirao prostorije, ali je odgovoran kao da je to sam napravio jer je on – a ne netko drugi! – prvi čovjek Mjesnog odbora i kao takav odgovoran za ono što se tamo događa. Svoju odgovornost za sramotu koja se dogodila u Mjesnom odboru zapravo priznaje i sam, nesvjesno se braneći rečenicom kojom i nehotice prihvaća krivnju kada kaže da je – “zbog složenih problema osobne prirode bio spriječen baviti se poslovima MO-a i nije dolazio u prostorije”!

IMG-20191011-WA0003Zamislite predsjednika Mjesnog odbora koji zbog “složenih problema osobne priprode” nije obavljao dužnost na koju je izabran i za koju se toliko borio da je čak raskinuo i prijateljstvo sa najboljim prijateljem Donatom Dobrovićem! Ima li u društvu čovjeka koji nema “složenih osobnih problema”? Nema. Pa, opet ne zapuštaju svoj posao ili svoju dužnost toliko da im se po prostorijama ustanove ili odbora kojeg vode nalazi – pseći (ili ljudski?) izmet. Naime, fotografije koje smo dobili kazuju da nije riječ o “namjernom iskrivljivanju činjenica”, kako se u svojoj objavi brani Brajković, iz jednostavnog razloga što onaj kojemu je stalo do svoje dužnosti, a prije svega građana koji su ga izabrali, nikad neće dozvoliti ovakvo stanje. Ovdje zapravo nema opravdanja jer ukoliko je doista bio spriječen nekim privatnim razlogom, morao je zadužiti nekog od suradnika da barem ponekad obiđe prostorije.

Brani se “nezavisnom scenom”

 

Otužno se pozivajući na “nezavisnu scenu koja je u prostorijama MO Poluotok prisutna još od kraja 70-ih godina”, Brajković tako u svoju obranu navodi:
– Treba naglasiti kako brave na prostorijama MO Poluotok nisu mjenjane više od deset godina, a samo oni koji izrazito žele biti naivni mogu povjerovati u priču da postoji samo jedan ključ. Javna je tajna da ključeve ima “pola” gradske organizacije HDZ-a, a time su se nerijetko i sami javno hvalili. Tri sam puta odlazio u Ured za upravljanje gradskom imovinom s namjerom da tražim promjenu brava i obnavljanje istrošenog namještaja i baš nikad tamo nisam pronašao gospođu koja je zadužena za te poslove i za to prima plaću. Uz navedene, u posjedu ključeva su i neki od članova udruga pod korisnika što jasno ukazuje da isključivu krivnju u nama može vidjeti samo onaj koji to baš “jako želi” – tvrdi Brajković, zaključujući kako je ovdje riječ o “obmanjivanju javnosti i instrumentaliziranom korištenju Ureda za upravljanje Gradskom imovinom u političke svrhe”.

IMG-20191011-WA0007Odgovornost, dakle, očekivano skreće na druge, iako ga apsolutno ništa ne može abolirati od činjenice da je kao prvi čovjek Mjesnog odbora upravo on odgovoran za ono što se unutra događa. U najmanju ruku da mu psi (ili ljudi?) ne obavljaju nuždu po podu. Brajkovića smo stoga nazvali kako bismo čuli dodatni komentar osim onog što je objavio na Facebooku, no na broju koji je naznačen na popisu predsjednika mjesnih odbora nije se javio. Treba sada vidjeti što će biti sa njegovom političkom sudbinom, ali čovjek koji dozvoli da se od njegovog mjesnog odbora napravi javni zahod, teško da će više dobiti povjerenje građana.

 

Što je Brajković obećavao nakon imenovanja za čelnika MO-a?

– Ako smo što naučili u ovom razdoblju od završetka izbora do danas, onda je to da se stvari preko noći mogu promijeniti i mogu reći da mi je ovo bilo jedno vatreno krštenje u politici. Drago mi je da je razum prevladao u cijeloj ovoj priči i da smo dobili priliku sada stvarno raditi – izjavio je Brajković 14. siječnja ove
godine nakon preuzimanja dužnosti predsjednika Mjesnog odbora Poluotok, najavljujući čak političku odgovornost i – rad:

IMG-20191011-WA0004
– Našli smo načina pokazati političku odgovornost i ne oduljivati ovu priču više nego što treba, nego krenuti prema naprijed. Ono što mene sada zanima je rad, želimo pokazati da se može te ću ovim putem iskoristiti priliku da pozovem udruge i sve one koji misle da imaju nešto reći Mjesnom odboru, pripreme svoje teme sljedeća dva tjedna. Dobit će priliku kroz rad ovog mjesnog odbora, pomoći ćemo im koliko možemo jer bi mjesni odbor trebao biti taj koji spaja ljude, počev od ugostitelja pa do trgovaca koji rade na Poluotoku, želimo im pokazati da mogu zajedno – nadobudno je tada najavio mladi Brajković koji se pak na svojoj dužnosti predsjedniak Mjesnog odbora Poluotok ipak nije snašao.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.