VEČER POEZIJE U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA Posjetitelji uživali u pjesmama VEČER POEZIJE U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA Posjetitelji uživali u pjesmama
Ovogodišnju manifestaciju Zadar čita 2016. na temu „kava“ podržali su glavni protagonisti zabavno-kulturnog druženja „Večeri poezije – Emilija & gosti“ u organizaciji Emilije Mijatović... VEČER POEZIJE U MUZEJU ANTIČKOG STAKLA Posjetitelji uživali u pjesmama

Ovogodišnju manifestaciju Zadar čita 2016. na temu „kava“ podržali su glavni protagonisti zabavno-kulturnog druženja „Večeri poezije – Emilija & gosti“ u organizaciji Emilije Mijatović i BackStage bara. Oni su svoja pjesnička druženja pod nazivom „Riječi iznad svega“ Emilije i gostiju od listopada prošle godine svakim prvim četvrtkom u mjesecu, odnosno od siječnja ove godine svakim prvim utorkom u mjesecu, na jednu večer preselili u Muzej antičkog stakla.

U Muzeju antičkog stakla u četvrtak s početkom u 18 sati Emilija Mijatović se odlično snašla u ulozi voditeljice dvosatnog druženja kroz poeziju. Svoje su autorske stihove o kavi podijelili s publikom mnogobrojni autori iz Zadra, Rijeke, Splita, Šibenika itd. Večer je bila popraćena instrumentalnim solo dionicama Eve Knežević, učenice Glazbene škole Blagoje Bersa. A s gitarskim duom u sastavu Damir Bucić i Atilio Orović publika je zapjevala domaće evergreene „Bog neka ti prosti grijehe“ i „U prolazu“.

Pjesmom „Kavica za dvoje“ Damir Bucić je započeo. Mirko Jamnicki Dojmi je kroz stihove u pjesmi pod nazivom „Jutarnja varka“ naglasio važnost prve jutarnje kave. Svoje stihove posvećene kavi su čitali redom Rafaela Božić, Duško Babić, Sanela Bačić, Klaudia Tokić, Nikolina Mojić, Slobodan Todorović kao gost iz Rijeke, Ante Šarunić, Zorica Buljanović, Veselko Srećko Bilić, Nevenka Šarić, Matea Kaleb, Ivica Ušljebrka, Mirjana Marić, Aneta Rudić, Veronika Tomić, Jasminka Vejmelka, Tomislav Mešlić, Anica Vučetić Čepula.

Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku je sudjelovao na ovom događaju, a gosti iz Šibenika su Gojka Škorić Pelajić, Ivana Vranjić, Duška Hrnić, Marija Slavica, Vinko Vučenović, radijski voditelj Antonio Lučić, Milena, Siniša i Branka. Julio Jelaska je svoju pjesmu isporučio mobitelom, a ovdje ju je pročitala domaćica večeri Emilija Mijatović, koja je za kraj podijelila i svoje stihove pjesme „Oprostite gospođo“. Osim na hrvatskom književnom jeziku, čitale su se i pjesme na lokalnom dijalektu i čakavici. Sve je ovo bila uvertira za neka nova buduća druženja i neke nove pjesme uz neizostavnu kavu. Pjesnički pokret „Riječi iznad svega“, doznajemo, prerast će u udrugu i time zadarska pjesnička scena jača i poprima neku novu, još bolju i kvalitetniju dimenziju.

12962399_886009374850554_968144010_o-800x565

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.