Veličanstven doček – Vatrene u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi! Veličanstven doček – Vatrene u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi!
S posebnim uzbuđenjem u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, dočekan je povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji... Veličanstven doček – Vatrene u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi!

S posebnim uzbuđenjem u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj, dočekan je povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila drugo mjesto, a kapetan Vatrenih Luka Modrić proglašen najboljim igračem turnira.

Put od zračne luke do pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića trajao je pet i pol sati. Svo to vrijeme bilo je ispunjeno pozitivnom energijom, pjevanjem i navijanjem oduševljenih navijača kojima su nogometaši jednako uzvraćali. Na pozornicu na Trgu stigli su kroz šaplir mažoretkinja i uz gromoglasno pjevanje budnice “Moja domovina” navijača koji su ispunili cijeli Trg.

Predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem reprezentativci su zahvalili na veličanstvenom dočeku i poručili navijačima da su oni svojim navijanjem svjetski prvaci. Nismo prvaci, ali smo viceprvaci, ali vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, rekao je još Dalić, a navijači su odgovorili povicima “Šampioni, šampioni” i dugotrajnim pljeskom.

Policija procjenjuje da se u užem centru Zagreba, odnosno na Trgu bana Jelačića te ulicama koje mu gravitiraju okupilo oko 300.000 ljudi, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa s članovima reprezentacije od zračne luke do Trga, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi. Priopćeno je i da je bilo 30 manjih intervencija, a dvije osobe su privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

Timovi zagrebačke hitne medicinske službe imali su 80-ak medicinskih intervencija uglavnom zbog dehidracije i iscrpljenosti. Zbog blažih tegoba zbog dugotrajnog stajanja na suncu i slabosti, koje nisu zahtijevale medicinsku intervenciju, obratilo im se više stotina ljudi.

Do dolaska Vatrenih na Trgu su izvođene navijačke pjesme. Eksplozija oduševljenja bila je nešto prije 21 sat kad su se na Trgu, kroz  dim baklji, pojavili svjetski nogometni viceprvaci.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.