VELIKI USPJEH Bilosnić postao član prestižne Slavenske akademije književnosti i umjetnosti u Varni (Bugarska) VELIKI USPJEH Bilosnić postao član prestižne Slavenske akademije književnosti i umjetnosti u Varni (Bugarska)
Hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, akademski slikar Dimitrije Popović i etnografkinja, viša kustosica Iris Biškupić Bašić postali su članovi prestižne međunarodne Slavenske akademije književnosti... VELIKI USPJEH Bilosnić postao član prestižne Slavenske akademije književnosti i umjetnosti u Varni (Bugarska)

Hrvatski književnik Tomislav Marijan Bilosnić, akademski slikar Dimitrije Popović i etnografkinja, viša kustosica Iris Biškupić Bašić postali su članovi prestižne međunarodne Slavenske akademije književnosti i umjetnosti u Varni (Bugarska).
Slavenska književna i umjetnička akademija prestižna je međunarodna organizacija koja ima podružnice u sedamanest zemalja. Akademija okuplja umjetnike, književnike, glazbenike, filozofe, režisere iz cijeloga slavenskoga svijeta. U Akademijinom izdanju objavljeno je nekoliko antologija i izbora pjesništva hrvatske književnosti na bugarskom jeziku. Također, organizirala je više kulturnih manifestacija na kojima je sudjelovalo više hrvatskih književnika i umjetnika. Slavenska akademija književnosti i umjetnosti u posljednje je vrijeme učinila mnogo na afirmaciji i očuvanju rukopisa Vesne Parun iz njezina životnoga razdoblja provedenoga u Bugarskoj. Temeljni cilj Akademijina djelovanja jest očuvanje specifičnosti svih slavenskih književnosti i umjetnosti, prijevodi nacionalnih književnosti na druge slavenske jezike, međunarodna suradnja književnika i umjetnika u procesu afirmaciji nacionalnih slavenskih književnosti i kultura.
Na kraju važno je spomenuti i to kako je upravo Slavenska Akademija za književnost i umjetnost u Bugarskoj prošle godine objelodanila i antologiju Suvremena hrvatska poezija na bugarskom jeziku, u koju su uvrštene i pjesme Tomislava Marijana Bilosnića. Književnica Enerika Bijač glavna je koordinatorica Slavenske akademije književnosti i umjetnosti za Hrvatsku.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.