VELIKI USPJEH Braća Šime i Mihovil Fantela prvaci svijeta VELIKI USPJEH Braća Šime i Mihovil Fantela prvaci svijeta
Braća Šime i Mihovil Fantela osvojili su naslov svjetskih prvaka u jedrenju u klasi 49er na natjecanju koje se održalo u danskom Aarhusu. Taktički... VELIKI USPJEH Braća Šime i Mihovil Fantela prvaci svijeta

Braća Šime i Mihovil Fantela osvojili su naslov svjetskih prvaka u jedrenju u klasi 49er na natjecanju koje se održalo u danskom Aarhusu.

Taktički su savršeno odjedrili plov za odličja, ostavili iza sebe obje njemačke posade Tima Fischera i Fabiana Grafa te Erika Heila i Thomasa Ploessela na drugom i trećem mjestu i uzeli zlato.

Olimpijski i svjetski prvak Šime Fantela upisao se tako i u povijest jer je vrlo malo jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama. Među njima su Brazilac Robert Scheidt, Britanci Ben Ainslie i Ian Percy, Šveđanin Frederik Loof, a u subotu će im se pridružiti i Šime Fantela.

Braća Fantela stigli su u Aarhus kao 17. na svjetskoj ljestvici klase, posada koja cilja plasman u finalnu zlatnu skupinu i normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020, no ostvarili su pravi podvig. U dva dana finalnih jedrenja zlatne skupine podijelili su lekcije konkurenciji, odjedrili samouvjereno, u maniri pobjednika, iako se jedrilo u ekstremnim uvjetima, s udarima vjetra od 25 čvorova, koji braći Fantela najmanje odgovaraju.

N1 pratite putem aplikacija za Android 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.