VELIKI USPJEH Sportaši iz Obrovca izborili pobjede na europskom MMA spektaklu VELIKI USPJEH Sportaši iz Obrovca izborili pobjede na europskom MMA spektaklu
Piše: Ivan Matić Protekli vikend obilježio je fascinantan uspjeh obrovačkih sportaša koji su nastupili u više borilačkih arena. Vrhunac je bio u zagrebačkoj Areni... VELIKI USPJEH Sportaši iz Obrovca izborili pobjede na europskom MMA spektaklu

Piše: Ivan Matić
Protekli vikend obilježio je fascinantan uspjeh obrovačkih sportaša koji su nastupili u više borilačkih arena. Vrhunac je bio u zagrebačkoj Areni gdje se održalo 51. izdanje najvećeg MMA spektakla u Europi – poljski KSW 51. U četvrtoj borbi večeri obrovački borac Ivan Erslan (27), u najbitnijem meču karijere, prošao je kroz oktogon poput vlaka i već u prvoj polovici prve runde „bombom“ dokrajčio španjolca Darwina “El Noble” Rodrigueza. Pobjedničku euforiju podiglo je gotovo dvjesto ponosnih obrovčana koji su uz transparente „KRUŠEVO“ i „OBROVAC“ pohodili zagrebačku Arenu.
Osim Ivana koji je na svoj poseban način kratko i jasno „objasnio“ Španjolcu što je to „obrovački kameni gen“, svoje „predavanje“ na tatamiju također su održali Luka Jurjević i Filip Šakić iz Taekwondo kluba Obrovac osvojivši isti dan medalje na turniru CROATIA OPEN 2019. koji se održao u zagrebačkom Domu sportova.
U prvom dijelu turnira na kojemu su nastupili kadeti i juniori iz 51 države svijeta Luka je u četvrtfinalnoj borbi pobjedio Karla Malečića iz Jastreba prekidom u trećoj rundi (bodovna razlika), u polufinalu pobjedio je Davidea Fortunata iz Italije također prekidom pri rezultatu 32-17 . U finalu je izgubio od Talijana Elie Bugugnolia 43 – 40 te osvojio srebrnu medalju . Luka se od ranog jutra borio sa bolovima u želudcu, mučninom i ostalim popratnim simptomima otrovanja ili viroze i u takvom stanju ipak je herojski odradio natjecanje.
Filip je u polufinalnu izgubio od Dominika Aršulića iz Duge Rese rezultatom 16 -8 i osvojio brončanu medalju.
Luka je uz državnu i europsku medalju dodao i ovu sa jednog jakog G1 turnira dok je Filip istu pridodao svojoj kolekciji uz dvije državne medalje.
Ovo je bilo zadnje kadetsko natjecanje za Luku i Filipa. Od iduće sezone ulaze u juniorski uzrast, te im slijedi stjecanje iskustva uz starije i iskusnije, ali i strpljivo čekanje na svoju priliku.
Trener Luka Šoša nije skrivao emociju: „ Subota za pamćenje, veliki dan za obrovački borilački sport, ali pod time ne mislim samo na veliki uspjeh našeg Erslana, medalje Filipa i Luke nego također i na uspjeh naše Marte Župan koja je svoje prve sportske korake napravila u našem klubu, a sada je nastupila za Zadar i također osvojila medalju. Sve su to naša dica.“

FB_IMG_1573636150093

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.