Vijećnica Marjana Botić zamolila nadbiskupa Puljića da se izgradi Katolička škola na Bokanjcu Vijećnica Marjana Botić zamolila nadbiskupa Puljića da se izgradi Katolička škola na Bokanjcu
Vijećnica Županijske skupštine, Marjana Botić uputila je inicijativu zadarskom nadbiskupu monsinjoru Želimiru Puljiću, o čemu je izvijestila i medije. Pismo nadbiskupu Puljiću donosimo u... Vijećnica Marjana Botić zamolila nadbiskupa Puljića da se izgradi Katolička škola na Bokanjcu

Vijećnica Županijske skupštine, Marjana Botić uputila je inicijativu zadarskom nadbiskupu monsinjoru Želimiru Puljiću, o čemu je izvijestila i medije.

Pismo nadbiskupu Puljiću donosimo u cijelosti:

“Poštovani i cijenjeni nadbiskupe monsinjore Želimire Puljić, Vaša Ekselencijo predsjedniče Hrvatske biskupske konferencije,

Naš grad Zadar, kao i cijela nam domovina Hrvatska nalazi se u teškom društvenom i ekonomskom trenutku, u kojem je naš zadatak posebno imati oko za potrebe najosjetljivijih i najugroženijih skupina društva u koje svakako spadaju djeca.
Danas sam na našem zadarskom portalu pročitala članak pod naslovom: „Zašto uspješni Zadar prosi novac za gradnju dviju novih osnovnih škola?” (link: http://www.ezadar.rtl.hr/politika/2033423/zasto-uspjesni-zadar-prosi-novac-za-gradnju-dviju-novih-osnovnih-skola/)

Članak me rastužio jer znam kakvo je teško stanje u vezi toga u zadarskom predjelu Bokanjac gdje je dječji odlazak u školu često vrlo opasan jer su prometna rješenja na tom dijelu grada opasno izvedena. Međutim u tom članku također vidim nadu i mogućnost da se hvala dragom Bogu naša Crkva, preko Nadbiskupije Zadarske proslavi kao izvor rješenja za ovaj problem naše djece i našeg grada Zadra.

Jer u članku piše, a to svi mi koji smo uključeni u javni život Grada dobro znamo, da je na Bokanjcu predviđena izgradnja crkve. Uz činjenicu da u Zadru nije izgrađena niti jedna osnovna škola od 1990. godine, te činjenicu da u Zadru nemamo osnovnu katoličku školu koja bi nakon katoličkih vrtića i Klasične nadbiskupske gimnazije pružila kontinuitet katoličkog obrazovanja od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja – prilika je da nas u tome pomognete!

Jer osobito je šteta za sve nas roditelje i skrbnike koji smo imali djecu u katoličkim dječjim vrtićima želeći ih odgajati i obrazovati u duhu ljubavi prama bližnjima, nauku mira i milosrđa našeg Gospodina, da ih u najranjivijim godinama za obrazovanje u Zadru nemamo priliku upisati u Katoličku osnovnu školu gdje bi mogli rasti u Duhu, obrazovanju i ljubavi prema bližnjima uz izravnu pomoć Katoličke crkve nama roditeljima, a osobito našim malenima od najranijeg djetinjstva.

Molim Vas stoga, da razmislite o mogućnosti da suradnji sa građanima, gradom Zadrom, našim sugrađanima osobito sa Bokanjca, razmislite o tome da se na Bokanjcu kojem je osnovna škola nasušno potrebna radi dobrobiti naše djece, upravo tamo kao predivni potrebni dodatak bogomolji izgradi lijepa, moderna, prva Katolička osnovna škola u Zadru, dar Crkve djeci našeg Grada.

U nadi da će ova inicijativa u zajedničkom Duhu koji nas svih potiče naići na plodno tlo u Vašoj i našoj Nadbiskupiji Zadarskoj, šaljem Vam ovo pismo osobno i javno jer se duh jača povezivanjem dobronamjernih.

Hvaljen i slavljen Gospodin u kojem Vas pozdravljam,

mr. sc. iur. Marjana Botić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.