Vina Trifuna Poljaka iz Zadra dobila najprestižnija priznanja struke Vina Trifuna Poljaka iz Zadra dobila najprestižnija priznanja struke
Ovih dana stigle su lijepe vijesti iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo i Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo. Po objavljnoj fizikalnoj analizi,... Vina Trifuna Poljaka iz Zadra dobila najprestižnija priznanja struke

Ovih dana stigle su lijepe vijesti iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo i Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo. Po objavljnoj fizikalnoj analizi, komisija za organoleptičko ocjenjivanje u postupku senzornog ocjenjivanja ocjenila je uzorke “Merlot” berba 2016, “Syrah” berba 2016, “Cabernet Sauvignon” berba 2016 sa odličjem vrhunskog vina, a “Cuvee” berba 2016 ocijenjen sa nevjerovatnih 90 bodova.
To je san svakog vinara i rijetko tko doživi u svojoj vinarskoj karijeri 90 bodova što bi slobodnim prijevodom značilo u ocjeni “Veliko Zlato”. I upravo ta lijepa vijest stiže u Zadar, točnije, podrumi “Vina Poljak” nalaze se u Zadru, u njegovu najljepšem dijelu, uz samu morsku obalu, u Diklu čiji je pokretač i vlasnik Trifun Poljak koji je sakupljao znanja na visokoj međunarodnoj vinskoj sceni.

Vina Poljak respektiraju tradiciju Dalmacije i dalmatinskih slavnih vina, ali uz inovativan pristup i pomno osluškujući trendove u vinarstvu. Od 2010 godine Trifun vina su iznimno nagrađivana.

Oduševljavaju mirisima, pitkošću i svježinom, te sa svakog natjecanja donose zlatne medalje i  brojna odličja. Vina su prisutna kako na hrvatskom tržištu, tako i na inozemnom.

I Trifun Poljak a i grad Zadar mogu se ponositi jer i sami znamo koliko je teško se probijati, osobito malim poljoprivrednicima i malim proizvođačima.

Dobiti tako visoku ocjenu od najveće državne instance koja sa svojim vrhunskim enolozima određuje kvalitetu proizvoda sa kojima proizvođač može ići na tržište veliki je vjetar u leđa ovoj mladoj vinariji iz Zadra sa svega petnaest godina iskustva da nastavi i dalje predano raditi.

Navedena vina mogu se stavljati u promet VINO i označiti ga ZAŠTIČENA OZNAKA IZVORNOSTI “PRIMORSKA HRVATSKA”, VRHUNSKO VINO.

Piše: Vesna Benić

IMG-20180513-WA0007

IMG-20180513-WA0009

  • Anonimno

    15. svibnja 2018. #1 Author

    Čestitke za Trifuna i njegovu femili.Lipo je pročitati ovakve vijesti,bravo samo nastavite i dalje.Gdje se može kupiti to vino?Lip pozdrav od ANKE IZ ROVINJA.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.