VIRSKA NOĆ Pjevaju Grdović i Maja Šuput, u ponoć spektakularni vatromet VIRSKA NOĆ Pjevaju Grdović i Maja Šuput, u ponoć spektakularni vatromet
Ovo je večer u kojoj se na Viru slavi jedan važan datum: 13. kolovoza 1908. godine 89 virskih obitelji otkupilo je otok, izmjerilo ga... VIRSKA NOĆ Pjevaju Grdović i Maja Šuput, u ponoć spektakularni vatromet

Ovo je večer u kojoj se na Viru slavi jedan važan datum: 13. kolovoza 1908. godine 89 virskih obitelji otkupilo je otok, izmjerilo ga kurdelom i podijelilo. Nove generacije Virana dobile su u naslijeđe taj golemi trud i muku svojih predaka, i tako iz desetljeća u destljeće čuvale i očuvale vrijednost tog pothvata prenoseći ga svakoj novoj generaciji Virana.

109 godina kasnije, zahvaljujući toj predanosti, Vir je otok za sve i svima obaveza prisjetiti se onih koji su velikodušno predali naslijeđe i dali razlog zbog kojega se na „Virsku noć“ okupljaju svi Virani i virski prijatelji. A ima ih iz cijele Hrvatske i svih krajeva svijeta; iz 80 zemalja kojima je Vir više od geografske činjenice i destinacije iz turističke brošure, a Viranima više od mjesta rođenja. Svi dijele Vir osjećajući ga svojim, drukčijim, posebnijim i ljepšim. Dijele ga kao njegovi stanovnici, gosti, turisti i najviše od svega – kao prijatelji.

Nisu ni Virani sjedili skrštenih ruku. Pružili su ih svima koji vole Vir, koji ga posjećuju i osjećaju svojim. A takvih je puno. Svi zajedno, izgradili su jednu od najboljih i najljepših destinacija u Hrvatskoj. Pet godina uzastopno Vir ima više od milijun noćenja u sezoni, pet godina je među deset najuspješnijih u Hrvatskoj. Zato je ova noć svih Virana i virskih prijatelja.

A kakva bi to fešta večeras bila kada na Viru svima ne bi ponudili one koji se najviše vole? Ona je uvijek u epicentru, prate je vruće vijesti i, kako čujemo, hladni tuševi. On je legenda estrade, i kad pjeva i kad vozi: za „Virsku noć“ pjevaju Maja Šuput i Mladen Grdović! A poslije koncerta, ako ikad završi, uživajte u vatrometu!

maja suput

 

mladen grdovic 1

  • Zorana Vuković

    14. kolovoza 2017. #1 Author

    Lijepo, pohvalno, super članak i sa srećom da se ova tradicija nastavi ! Lijepa su takva okupljanja, druženja i vrlo zanimljivo kako se Vir nekeda podijelio :)))) !!!! A Grdović, da, on je kralj dok nekoga ne ubije na cesti , što nikako ne mogu razumjeti da je još uvijek za volanom ?! Obožavam ga kao i Tomislava Ivčića i bilo bi mi jako žao da pogine…..ali nastrada li netko drugi ???? !!!!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.