VIRSKE MAŠKARE Tjedni zabave uz Stavrosa, Maju Šuput, Gustafe, cirkus, Cigane… VIRSKE MAŠKARE Tjedni zabave uz Stavrosa, Maju Šuput, Gustafe, cirkus, Cigane…
Za desetak dana na otoku Viru svečano će se uz primopredaju ključeva općinske vlasti proglasiti Maškarana Republika, a potom će Vir sljedećih pet tjedana... VIRSKE MAŠKARE Tjedni zabave uz Stavrosa, Maju Šuput, Gustafe, cirkus, Cigane…

Za desetak dana na otoku Viru svečano će se uz primopredaju ključeva općinske vlasti proglasiti Maškarana Republika, a potom će Vir sljedećih pet tjedana biti prepušten ludorijama, zabavi i luckastoj međunarodnoj povorci maškara iz cijele Hrvatske, Slovenije, Češke i Slovačke, potom karnevalu za djecu, tradicijskim virskim maškarama i paljenju Karnevala te neizostavnim koncertnim uzbuđenjima.

Tako već na otvaranju manifestacije „Virske maškare“ 28. siječnja – koja je u svom tradicijskom obliku jedna od najstarijih u Zadarskoj županiji – sviraju kraljevi dobrog zvuka i nesputane zabave, vodnjanski „Gustafi“, a nastupit će i cirkuska atrakcija sa spektakularnim vatrenim programom. Načelnik Kristijan Kapović predat će te večeri ključeve vlasti prvom među jednakima, Velikom meštru „Virskih maškara“ Miroslavu Glavanu, a on će po tradiciji i uspostavljanju Maškarane Republike obećati sve i svašta.

Sljedeća subota 4. veljače – kao i sve druge s programom na virskoj Ljetnoj pozornici uz restoran „Kotarina“ – rezervirana je za šašavi „Vir Fešn Najt“ kojega će u biranju najbolje maškarane manekenke voditi Toto & Kraljice. Treći tjedan počet će 11. veljače atraktivnim i raskošnim karnevalskim igrama s prebogatim nagradnim fondom, a za dobro raspoloženje zadužena je zadarska grupa „Vista“.

U petak 17. veljače organizira se „Virski karnevalić“ koji je prošle godine u svom prvom izdanju okupio oko 330 sudionika iz svih dječjih vrtića Zadarske županije, a dan kasnije 18. veljače kroz Vir će u ludom defileu proći velika međunarodna karnevalska povorka. Prošle godine bilo je više od 500 sudionika povorke, a apsolutni pobjednici, etnografsko društvo i skupina „Cigani“ iz Dornave, obećali su kako ove godine kao prava europska atrakcija dolaze po nove pobjedničke pršute, vina, šunke i ostale nagrade. Svira zadarska grupa „Modus“.
25. veljače dolazi estradna zvijezda Maja Šuput uz gastro stol i tematsku večer posvećenu tradicijskim virskim maškarama, a za sladokusce to znači: virski juneći gulaš! U nedjelju 26. veljače uz „Tempo Band Zadar“ po Viru će krstariti tradicijske virske maškare posjećujući Virane po naseljima u njihovim domovima od jutra do mraka, dok je najspektakularniji program po običaju rezerviran za utorak 28. veljače. Posljednjeg dana „Virskih maškara“ javno će se osuditi i spaliti virski Karneval, a potom će popularni Jasmin Stavros pokazati zašto je nazvan jednim od – kraljeva zabave. Petotjednu manifestaciju „Virske maškare 2017.“ sa sloganom „Život je karneval. Maškare su na Viru“ organiziraju destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ i Udruga „Vizera“ uz sponzorstvo Općine Vir. Svi koncerti, druženja, zabava i cjelokupan program „Virskih maškara 2017.“ odvijat će se na Ljetnoj pozornici uz restoran „Kotarina“.

vir_000_resize vir_002_resize vir_003_resize vir_004_resize vir_005_resize vir_006_resize vir_007_resize vir_008_resize vir_010_resize vir_011_resize vir_012_resize vir_013_resize

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.