Virsko ljeto otvorili Kapović, Kalmeta kao izaslanik premijera i Milan Bandić Virsko ljeto otvorili Kapović, Kalmeta kao izaslanik premijera i Milan Bandić
Brojni virski gosti koji u sve većem broju pune virske plaže i ulice, napunili su i prostor virske rive i koncertni Trg svetog Jure... Virsko ljeto otvorili Kapović, Kalmeta kao izaslanik premijera i Milan Bandić

Brojni virski gosti koji u sve većem broju pune virske plaže i ulice, napunili su i prostor virske rive i koncertni Trg svetog Jure u iščekivanju nastupa hrvatske glazbene dive Ivane Vanne Vrdoljak. Jaka estradna imena uvijek su na Viru zadužena za otvaranje i cjelokupni program „Virskog ljeta“, a ovog su puta na otvorenju bili i ugledni gosti. Načelniku Općine Vir Kristijanu Kapoviću pridružili su se izaslanik premijera RH Andreja Plenkovića – bivši ministar i dugogodišnji zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Prvi susret virskih, zadarskih i zagrebačkih prijatelja dogodio se već u restoranu „Kotarina“ na domjenku za prijatelje i poslovne partnere Općine Vir, nakon čega su s koncertne bine pozdravili desetak tisuća ljudi na trgu i oko virske rive.
„Hvala vam na dolasku u vaš i naš Vir. Trudimo se svake godine uljepšati vam odmor novim sadržajima i događajima, a nema ljepšeg dočeka i pozdrava od najboljeg i najljepšeg glasa u Hrvatskoj“, kazao je načelnik Kapović na otvorenju nove sezone spektakla „Virskog ljeta“ komplimentirajući glazbenoj divi Vanni čiji se koncert očekivao.
Uz izaslanika Kalmetu i gradonačelnika Bandića, na otvorenje „Virskog ljeta“ došli su načelnik Općine Sukošan Ante Martinac, načelnik Općine Galovac Marin Gulan, načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić, potom Nataša Korljan iz odvjetničkog ureda „Korljan & partneri“, odvjetnica Ana Smoljan Zanki, Tome Škara iz tvrtke „Via Factum“, Davor Jurjević iz zadarske „Vodoinstalacije“, nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Ante Čačić, potom Šime Maraš iz tvrtke „Maraš“, Branko Bungur iz tvrtke „Slad“, osobni prijatelj premijera Mađarske Viktora Orbána – mađarsko-virski poduzetnik Attila Vergari te brojni drugi prijatelji i poslovni partneri Općine Vir iz Zadra, Zadarske županije i cijele Hrvatske. Na kraju koncerta točno u ponoć s Vanninim ultimativnim hitom „Tek je 12 sati“ počeo je raskošni i nikad ljepši vatromet.

OKVIR:
PODRŠKA OPĆINI VIR I NAČELNIKU KRISTIJANU KAPOVIĆU IZ VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

Na otvorenje »Virskog ljeta« došao je izaslanik Vlade Republike Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića, dugogodišnji gradonačelnik Zadra i bivši ministar Božidar Kalmeta

SVIMA KAO IZASLANIK PREMIJERA ŽELIM DOBRODOŠLICU, A VIRU JOŠ BOLJU TURISTIČKU SEZONU

Nije prvi put na Viru na feštama kao prijatelj Općine Vir, ali je prvi put dugogodišnji gradonačelnik Zadra i bivši ministar Božidar Kalmeta na Vir došao kao specijalni izaslanik premijera Andreja Plenkovića. U situaciji u kojoj se posljednjih tjedan dana nalazi Općina Vir, pogotovo načelnik Kristijan Kapović nakon blokade Virskog mosta, privođenja i javnog apela za pravnom državom, politička i prijateljska podrška s vrha vlasti u RH nije mogla biti izravnija.
„Pozdravljam sve Virane i goste otoka Vira kao izaslanik Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića. Svima na otoku želim dobru zabavu i provod, a pogotovo želim da ove godine, kao i prethodnih godina, bude još uspješnija turistička sezona. Najviše od svega – svima želim puno zabave i odmora, a to je ono što nam je svima potrebno. Dobro došli na Vir“, pozdravio je brojne virske goste s koncertne bine na virskoj rivi izaslanik Kalmeta. Prije nego se Kalmeta obratio gostima službenog otvorenja „Virskog ljeta“, koje nikad dosad nije imalo tako uglednog gosta u svojstvu izaslanika hrvatskog premijera, biranim riječima predstavio ga je načelnik Kapović:
„Gospodin Kalmeta, usuđujem se reći, najveći je prijatelj otoka Vira koji je za njega učinio više nego mi sami. Dok je bio ministar, na Viru je potekla voda i došla kanalizacija, a to je najvećim dijelom njegova zasluga. Dakle, nije puno učinio samo za Zadar, već za cijelu Zadarsku županiju i posebno otok Vir“, kazao je.

OKVIR:
PODRŠKA IZ GRADA ZAGREBA

Tradicionalni dolazak na »Virsko ljeto« gradonačelnik Zagreba Milan Bandić upotpunio prijateljskom podrškom

KAPOVIĆU PRUŽAM PODRŠKU: ON JE MOJ PRIJATELJ, DOBAR I KOREKTAN ČOVJEK KOJI NA VIRU RADI DOBAR POSAO

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dugogodišnji je prijatelj otoka Vira i virskog načelnika Kristijana Kapovića, pa je njegov dolazak na Vir na otvorenje „Virskog ljeta“ bio neupitan. Uostalom, načelnik Kapović odavno ga – kada se obraća Viranima i Zagrepčanima na otoku – zove „našim i vašim gradonačelnikom“.
„Na Viru sam obavezno dva puta godišnje; prvi put na otvaranju Virskog ljeta, a drugi puta kada je frka, ultima i najveća fešta 13. kolovoza“, kazao je zagrebački gradonačelnik. Sadašnji dolazak u jeku bitke Općine Vir za očuvanje prostora, zakona, propisa i zaštite ustavnosti, ima posebnu težinu. Gradonačelnik Bandić tu situaciju jednostavno sažima:
„Prijatelji se teško nalaze i još teže sačuvaju. Kapović je meni uvijek davao podršku, kao što je i ja njemu pružam kad god je potrebno. On na Viru radi dobar posao, pošten je i korektan čovjek, pa ćemo uvijek biti dobro – bez obzira bio na funkciji ili ne. Funkcije dođu i prođu, ali prijatelji ostaju“, poručio je. Na Viru je kao doma, tu je zacrtao plac uz more kada dođu umirovljenički dani, a podrška virskih Zagrepčana nikad nije nedostajala. Bandić kaže:
„Na Viru je barem trećina mojih purgera, naravno da se dobro osjećam, ali ne samo zato. Znate, obitelj dobivate, mjesto rođenja ne birate, ali prijatelje izabirete i to se prijateljstvo mora čuvati. Kapović je moj prijatelj“.
OKVIR:
Orašje dobilo novu pjevačku zvijezdu

ZLATKO ŽIVKOVIĆ PRVI PUT U ŽIVOTU JAVNO ZAPJEVAO NA VANNINOM KONCERTU

Čim je stupila na koncertnu binu, Vanna je očarala predivnim vokalom i sjajnom svirkom profesionalnih glazbenika u pratećem bendu, a na svoje je, ne samo zbog koncerta omiljene pjevačice, došao i 30-godišnji Zlatko Živković iz Orašja. Vanna ga je pozvala na binu, pa je nakon kraćeg hoću-neću, Živković ipak hrabro preskočio ogradu i pridružio se zagrebačkoj pjevačici na bini. Zapjevao je po svom izboru „jednu duhovnu“ i potom se vratio društvu u publici.
„Nisam prvi put na Viru, ovo mi je već treće ljetovanje, ali sam prvi put u životu javno nastupio“, kazao nam je sretni Zlatko.

IMG_4560

IMG_0002(1)

IMG_0012

IMG_0001(1)

IMG_4567

IMG_0004(1)

IMG_4564

IMG_0003(1)

IMG_0011

IMG_4986

IMG_0010

IMG_4984

IMG_0009

IMG_0000(1)

IMG_4659

IMG_0006(1)

IMG_4643

IMG_0005(1)

IMG_4941

IMG_0008

IMG_4933

IMG_0007

CYMERA_20180624_041350

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.