Više od 600 košarkaša na zadarskom Mastersu veterana Više od 600 košarkaša na zadarskom Mastersu veterana
Zadar se priprema za pravi praznik košarke. Peto izdanje Koškarkaškog mastersa veterana i veteranki održat će se od 22. do 24. ožujka na Višnjiku. Turnir... Više od 600 košarkaša na zadarskom Mastersu veterana

Zadar se priprema za pravi praznik košarke. Peto izdanje Koškarkaškog mastersa veterana i veteranki održat će se od 22. do 24. ožujka na Višnjiku. Turnir će okupiti više od 600 košarkaša i košarkašica koji će tijekom tri dana odigrati čak 86 utakmica raspoređeni u 47 ekipa, od toga pet ženskih.

Zaluđenost košarkom nema granica, a to najbolje dokazuje zadarska legenda Josip Pino Gjergja koji će u 82. godini života ponovno zaigrati na turniru. Na Mastersu će igrati i neka druga imena dobro znana Zadranima i svim ljubiteljima košarke. Ekipu MORH-a, jednog od favoritakategorije 45+, predvodi Davor Marcelić, bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Zadra i Cibone. Na Višnjiku će ponovno u istoj ekipi zaigrati i braća Tomislav i Jurica Ružić, Zadrani s bogatim europskim košarkaškim iskustvom.

 

Osim hrvatskih haklera, u Zadar dolaze košarkaši iz Turske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije i Crne Gore. Na turniru će se odigrati više od 80 utakmica što znači da će se igrati istovremeno u svih pet dvorana ŠC Višnjik. Dolazak više od 600 košarkaša u predsezoni izvrsna su najava turističke sezone koja očekuje Zadar.

 

Ovakvi se turniri u svijetu organiziraju kako bi se pojačala turistička sezona gradova i država domaćina. Za Zadar i Hrvatsku ovo je u turističkom pogledu izvrsna promocija i početak nove sezone. Ovdje je riječ o gostima visoke platežne moći koji su ovom prigodom popunili sve hotelske kapacitete u Zadru. Uz same utakmice, ovi gosti svaki slobodni trenutak provode u razgledavanju znamenitosti ili pak u druženjima i zabavi u zadarskim restoranima.

Košarkaški Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event. Peto izdanje turnira najava je još jedne godine bogate košarkaškim uzbuđenjima. U rujnu nas očekuje šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će ponovno pokazati zašto je riječ o najjačem pripremnom košarkaškom turniru u Europi.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.