VRIJEDNA DONACIJA BOLNICI Odjel patologije dobio aparat za dijagnostiku VRIJEDNA DONACIJA BOLNICI Odjel patologije dobio aparat za dijagnostiku
Odjel Patologije Opće bolnice u Zadru dobio je vrijednu donaciju – aparat za dijagnostiku Mikrotom, objavio je HRT Radio Zadar. Kupnju aparata omogućila je... VRIJEDNA DONACIJA BOLNICI Odjel patologije dobio aparat za dijagnostiku

Odjel Patologije Opće bolnice u Zadru dobio je vrijednu donaciju – aparat za dijagnostiku Mikrotom, objavio je HRT Radio Zadar.

Kupnju aparata omogućila je zadarska Liga protiv raka, a riječ je o osnovnome sredstvu za rad .

Sva patohistološka dijagnostika u Zadarskoj županiji ide preko ovog uređaja. A riječ je o 8 i pol tisuća biopsija godišnje.

Ovaj aparat samo reže tkivo na temelju kojeg se rade preparati iz kojeg patolog specijalist liječnik postavlja dijagnozu. Za uzimanje pametnih lijekova potrebna je dijagnoza i dokazana mutacija da bi onkološki tim odredio terapiju. – objašnjava voditeljica Odjela za patologiju zadarske bolnice Nataša Lisica.

Na patologiji, koja ionako radi u skučenim prostorima, dosad su dijagnostiku radili na dva zastarjela Mikrotona. Sada imaju dva nova. Jednog je donirala Liga protiv raka. Njegova vrijednost je 67 tisuća kuna.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.