ZADARSKA “ČISTOĆA” U AKCIJI  Donesi čep za skupi lijek! ZADARSKA “ČISTOĆA” U AKCIJI  Donesi čep za skupi lijek!
Zadarska Čistoća je još u studenome 2016. organizirala ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u koju se uključio veliki broj naših Zadrana. Tada je u... ZADARSKA “ČISTOĆA” U AKCIJI  Donesi čep za skupi lijek!

Zadarska Čistoća je još u studenome 2016. organizirala ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u koju se uključio veliki broj naših Zadrana.

Tada je u samo tjedan dana prikupljeno 800 kg čepova koji su donirani Društvu invalida u Poreču za nabavu potrebnih ortopedskih pomagala.
– Potaknuti činjenicom da su Zadrani ne samo ekološki osviješteni nego i socijalno osjetljivi, i ove smo godine odlučili organizirati jednu takvu akciju u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića. Prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Time bi im se olakšala nabava skupih lijekova i pomagala za oboljele, poručuju iz Čistoće.
Prikupljanje bi trajalo kroz cijelu godinu, a količinom koja se sakupi do 22. travnja obilježit će se Dan planeta Zemlje te ukazati na potrebno očuvanje i zaštitu okoliša kao i na opasnost koja prijeti zdravlju i životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.
– Pozivamo sve naše sugrađane da se uključe u akciju kojom možemo ne samo smanjiti količinu otpada nego i pomoći onima kojima je to potrebno. Spremnici za plastične čepove postavljeni su na ulazu u upravnu zgradu Čistoće d.o.o. (Stjepana Radića 33) i poslovnici Društva na Poluotoku (F. Grisogona 17). Također, čepovi se mogu donijeti u reciklažna dvorišta u Diklu (pon-pet od 6 do 20 sati) i Gaženici (pon-pet od 6 do 18 sati). Subotom se u oba reciklažna dvorišta čepovi mogu odložiti od 8 do 18 sati.
Pridružite nam se, pomozite drugima, okolišu, sebi, poruka je zadarske Čistoće.
Lj. JURJEVIĆ

  • Goran

    3. svibnja 2018. #1 Author

    Traje li ta akcija i dalje ili je sve stalo 22. travnja?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.