Zadarska policija privela dvojicu zbog krađe i prodaje Golfova VII Zadarska policija privela dvojicu zbog krađe i prodaje Golfova VII
Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke... Zadarska policija privela dvojicu zbog krađe i prodaje Golfova VII

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Odjela organiziranog kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, vezanog za prikrivanje teških krađa vozila

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 35-godišnjakom sa zadarskog područja koje se sumnjiči za prikrivanje teških krađa vozila marke VW tipa Golf VII.

Naime, temeljem operativnih saznanja da se u mjestu u zadarskom zaleđu, u novoizgrađenoj mehaničarsko-limarskoj radionici u vlasništvu 30-godišnjaka vrši prepravak ukradenih i karamboliranih vozila, policijski istražitelji Odjela Organiziranog kriminaliteta su pravovremenom reakcijom u popodnevnim satima u srijedu 4. ožujka, u navedenoj radionici uhitili tri osobe.

Izvršenom pretragom radionice pronađen je već rastavljen VW Golf VII koji je netom prethodne noći ukraden u Rijeci, a njegovi dijelovi su bili već montirani na dva identična karambolirana Golfa koji su prethodno kupljeni u Njemačkoj. Dio dijelova s ukradenog golfa pronađen je i u vozilu 35-godišnjaka. Također je  u radionici pronađena i dokumentacija otuđenog vozila kao i dio osobnih stvari oštećene 46-godišnje Riječanke.

Daljnjom pretragom radionice, pronađena su još dva karambolirana Golfa koji su kao takvi kupljeni u Rijeci i u Austriji. Isto tako pronađeno je više stotina raznih dijelova koji potječu upravo od VW golfova serije VII. Sve pronađena vozila  kao i pronađeni dijelovi vozila su oduzeti.

Nakon kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak i 35-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je treća osoba puštena na slobodu. Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sumnje na kazneno djelo Prikrivanje.

Materijalna šteta pričinjena oštećenoj vlasnici se cijeni na više od 110.000,00 kuna.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji s drugim policijskim upravama i vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ nastaviti će kriminalističko istraživanje u cilju rasvjetljavanja teških krađa vozila visoke klase na području cijele Republike hrvatske, kao i utvrđivanja porijekla pronađenih auto dijelova.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.