Zadarska policija privela trojicu direktora zbog gospodarskog kriminala! Zadarska policija privela trojicu direktora zbog gospodarskog kriminala!
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi 45, 40 i 65 godina. Kako je na konferenciji za... Zadarska policija privela trojicu direktora zbog gospodarskog kriminala!

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi 45, 40 i 65 godina. Kako je na konferenciji za medije istaknuo načelnik Krim policije, Bore Mršić, višemjesečno kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji sa Poreznom upravom, Područnim uredom Zadar te Središnjim uredom Ministarstva financija, Samostalnog sektora za financijske istrage Zagreb, a u koordinaciji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom u Zadru.

Radi o osobama koje nisu s našeg područja, tako da se dio kriminalističkog istraživanja provodilo i u drugim gradovima, gdje su izvršene pretrage domova i drugih prostora koje koriste prijavljeni, a kojom prilikom je izuzeta obimna poslovna dokumentacija.
Za naglasiti je da se radi o poslovnoj dokumentaciji koja nije samo vezana za ova kaznena djela, nego će rezultirati novim kriminalističkim istraživanjima.

Prijavljene osobe, od kojih jedna posjeduje registriranu tvrtku na našem području, sumnjiče se da su zajednički i u međusobnom dogovoru, sa ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi za sebe i druge, izbjegavanjem plaćanja poreznih obveza prema Državnom proračunu RH i neosnovane naplate pretporeza po osnovi PDV-a., tijekom 2015. i siječnja 2016. godine u poslovnim knjigama svojih trgovačkih društava prikazivali neistinite poslovne događaje o poslovnim odnosima između svojih trgovačkih društava čime su oštetile državni proračun u ukupnom iznosu od 4.739.123,56 kuna.

Ovaj oblik gospodarskog kriminaliteta se često kolokvijalno naziva kružne prijevare u sustavu PDV-a.

Protiv 45-godišnjaka – sa zagrebačkog područja je podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Utaje poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave, kao i Zlouporabe povjerenje u gospodarskom poslovanju,

protiv 40-godišnjaka također s područja Zagreba, podnosi se kaznena prijava Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zbog kaznenog djela pomaganja, a odnosi se na kazneno djelo Utaje poreza ili carine,

treće prijavljena osoba 65-godišnjak s bjelovarskog područja tereti se za kaznena djela Utaje poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Želim istaknuti kako je prilikom provođenja ovog opsežnog krim. istraživanja, ostvarena iznimna suradnja kako sa Županijskim državnim odvjetništvom, tako i sa Poreznom upravom, odnosno Ministarstvom financija.

  • Anonimno

    13. lipnja 2018. #1 Author

    Sto im imena i prezimena ne objavite a kad covjek u ducanu uzme kruh objavite im sve jos samo OIB fali sramota..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.