Zadarske mažoretkinje uspješno nastupile na Europskom prvenstvu! Zadarske mažoretkinje uspješno nastupile na Europskom prvenstvu!
U Vinkovcima je održano 18. Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje je trajalo od 22. do 25. rujna. Sudjelovalo je više od dvije tisuće... Zadarske mažoretkinje uspješno nastupile na Europskom prvenstvu!

U Vinkovcima je održano 18. Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje je trajalo od 22. do 25. rujna. Sudjelovalo je više od dvije tisuće sudionika, te još toliko navijača.

Podsjetimo, predsjednik Europskog mažoret saveza je Alen Šćurić.

Na prvenstvu su sudjelovale i predstavnice mažoretkinja Zadarske županije, a njihova predsjednica Željka Vitlov nas je u priopćenju za medije informirala o tome kako je bilo.

“U četvrtak su se održali treninzi za sve timove, petak neformacijski program solo i duo natjecanje, subota službeno otvorenje i paradni defile koji se održao na samom korzu, te nedjelja koreografni program i rezultati u školskoj dvorani Ekonomske škole. Bernarda Klarin iz Preka u neformacijskom programu seniorki (solo točki) osvojila je 9. mjesto u Europi i jako je zadovoljna sa uspjehom u velikoj konkirenciji.image-0-02-01-94f445708b3d75ab156147040ca600f71d5276a802ab465ae45220e77c6b0c56-v-480x855

Takoder u neformacijskom programu seniorki  u duu (par) osvojile su 7.mjesto Anđela Perin iz Kali i Martina Tolja iz Neviđana.

U grupi u formaciji mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana osvojile su 9. mjesto u Europi (zlatna sredina), a ovo im je bilo prvo europsko prvenstvo.

Grupno su plesale Bernarda Klarin, Anđela Perin, Dina Bobić, Izabela Bobić, Martina Tolja, Ana Muščet, Marina Šljivac. Njih 7 djevojaka treniraju mažoretkinje tjekom cijele godine u školskoj dvorani u mjestu Kali i školskoj dvorani u Neviđanima. Jako se trude i vole mažoret ples, ovu zimu će biti 10 godina postojanja mažoretkinja na otoku.

Djevojke treniraju s puno ljubavi, imaju veliku motivaciju, pogotovo jer rezultata ima i to im je najvažnije.vinkovci9-480x873

Udruga Zadrske mažoretkinje ove godine je po prvi puta bila na Europskom Prvenstvu u neformaciji duo (par). Viktorija Skoko i Iva Vrkić osvojile su 9. mjesto u Europi u foremaciji kadeta.

Zahvalili bi se ovim putem Općini Pašman, Općini Kali, Općini Preko, Zadarskoj županiji, Gradu Zadru, TZ Grada Zadra, tvrtki Kali tuna i R.O Bekica i Eva. Hvala im na podršci i potpori, što su porepoznali nas trud i bez kojih ne bi mogli otići na Europsko prvenstvo.” – naglasila je Željka Vitlov.

Napomenimo i to da sve djevojke, od 5 do 18 godina, koje se žele uključiti u mažoretkinje, mogu se upisati 1. listopada u Osnovnoj školi Šime Budinića u Zadru, iza 10 sati.

vinkovci7-800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.