Zadarski plesni ansambl slavi 25. obljetnicu rada! Zadarski plesni ansambl slavi 25. obljetnicu rada!
U Zadru će se 5. listopada u loži Narodnog muzeja otvoriti izložba plakata, fotografija i kostima Zadarskog plesnog ansambla, najstarijeg ansambla suvremenog plesnog izraza... Zadarski plesni ansambl slavi 25. obljetnicu rada!

U Zadru će se 5. listopada u loži Narodnog muzeja otvoriti izložba plakata, fotografija i kostima Zadarskog plesnog ansambla, najstarijeg ansambla suvremenog plesnog izraza u Dalmaciji. Izložba je vezana uz proslavu Dana obrane grada Zadra i 25. godišnjice od osnutka Zadarskog plesnog ansambla čiji su osnivači Sanja Petrovski i Nives Šimatović Predovan, posthumno dobitnica nagrade Grb grada Zadra. Na gradskom trgu, prije početka izložbe, nastupit će podmladak Ansambla, a na otvorenju izložbe u podne u loži izvest će se plesni performans Listopad po fragmentima istoimenog romana Tomislava Marjana Bilosnića. Autori izložbe su: voditelj Ansambla Sanja Petrovski, kostimograf Marija Šarić Ban i akademski slikar Igor Gluić.
Izložba se tematski nadovezuje na ovogodišnu predstavu izvedenu na Zadarskom kazališnom ljetu ARHIVIRANJE – tajni dnevnik umjetničke prakse, u smislu nesvakidašnjeg kazališnog pristupa memoriranja, pohranjivanja i zatim transformiranja materijala kroz koncept suvremene izvedbene umjetnosti.
Svi zainteresirani ljubitelji plesa moći će pogledati izložbu od 5. do 19. listopada 2016. godine.

screenshot_20161004-014848-480x853

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.