Zadarski policajac Dražen Malčić spasio život 10-mjesečnom djetetu! Zadarski policajac Dražen Malčić spasio život 10-mjesečnom djetetu!
Zahvaljujući brzoj intervenciji policajca koji se našao u blizini, jučer je spašeno dijete staro svega deset mjeseci, o čemu je detaljno izvijestio Zadarski list.... Zadarski policajac Dražen Malčić spasio život 10-mjesečnom djetetu!

Zahvaljujući brzoj intervenciji policajca koji se našao u blizini, jučer je spašeno dijete staro svega deset mjeseci, o čemu je detaljno izvijestio Zadarski list.

Hraneći svoje dijete na klupici Ivana Maletić je problijedila kad je vidjela da se dijete odjednom počelo gušiti.

Igrom slučaja, dvadesetak metara od klupe, prometni policajci obavljali su očevid prometne nezgode. Odjednom je do njih dotrčala prolaznica panično vičući: “Dijete se guši! Pomozite!” Prometni policajac Dražen Malčić kazao nam je kako je isprva pomislio da je dijete upalo u more.

– Potrčao sam prema klupi na kojoj je sjedila mlada majka držeći u ruci djetešce i plačući. Bila je u šoku. Djetetu je iz ustiju izlazila pjena i sluz. Zgrabio sam joj dijete iz naručja, stavio mu svoju ruku na njegov trbuščić, dok sam mu glavu nagnuo prema tlu. Stiskao sam mu trbuh jednom rukom, dok sam ga drugom udarao po leđima. Nakon nekoliko sekundi je srećom počelo plakati, a kasnije sam vidio da mu je iz usta već  ispao mali komadić banane, kojeg je odgrizao, ali mu je očito bio prevelik, ispričao je Malčić novinaru Zadarskog lista dodajući kako su, kada se konačno čuo spasonosni plač djeteta, svi odahnuli.

Prometni policajac kaže kako cijelo to vrijeme nije uopće razmišljao o tome što se sve moglo dogoditi, već je djelovao instiktivno.

– Završio sam četverogodišnju policijsku školu u kojoj smo učili i taj Heimlichov zahvat, koji sam primijenio na ovom djetetu. Znao sam da se ovakva gušenja rješavaju na taj način, ali dosad nisam imao prigodu to primijeniti. Mogu reći kako me nije bilo strah djelovati prema ovako malom djetetu od svega deset mjeseci. Ne osjećam se junakom, ali jesam ponosan i sretan što sam ga uspio spasiti.

Ovo je u nekoliko tjedana već drugi događaj u kojem su policajci PU zadarske izravno zaslužni za spašavanje ljudskih života. U nesreći kod Modriča policajka Petra Mitrović održavala je na životu unesrećenog motociklista.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.