ZADRANI OPREZ Lisice stigle u grad, možda su bijesne! ZADRANI OPREZ Lisice stigle u grad, možda su bijesne!
Naš sugrađanin Karlo Kolega snimio je sinoć lisicu nedaleko od sportsko rekreacijskog igrališta Banine. Ove životinje inače se drže podalje od ljudi, a veterinari... ZADRANI OPREZ Lisice stigle u grad, možda su bijesne!

Naš sugrađanin Karlo Kolega snimio je sinoć lisicu nedaleko od sportsko rekreacijskog igrališta Banine. Ove životinje inače se drže podalje od ljudi, a veterinari upozoravaju da mogu biti bijesne kad dolaze među kuće. U svakom slučaju, najbolje ih je – ne dirati.

  • Županjac

    3. studenoga 2017. #1 Author

    Lisice se ponašaju kao i psi. naime kada su bolesne ili bijesne, ne boje se ljudi, prilaze im blizu, a rep drže obješen. Kretanmje im je usporeno, a nerijetko im iz njuške curi pjena. Vrlo često znaju ujesti mačku ili psa i prenijeti im bjesnoću. Kada uočimo takvu životinju, bez odlaganja treba obavijestiti veterinarsku službu, ili 112, a oni će dalje proslijediti prijavu. Zdrav pas ili lisica drže rep visoko, mašu njime, a uši su im uspravne. Naravno pjene nema, a ljudi se boje i bježe od njih. Živim u ruralnom području pa mi je to prilično poznato iako nisam veterinar po struci.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.