ZADRANIN POBIJEDIO BANKU Pravomoćna presuda zbog preplaćenih kamata! ZADRANIN POBIJEDIO BANKU Pravomoćna presuda zbog preplaćenih kamata!
Saborski zastupnik Goran Aleksić rekao je jučer da je donesena prva pravomoćna presuda u Hrvatskoj na osnovi privatne tužbe protiv jedne banke zbog nezakonite... ZADRANIN POBIJEDIO BANKU Pravomoćna presuda zbog preplaćenih kamata!

Saborski zastupnik Goran Aleksić rekao je jučer da je donesena prva pravomoćna presuda u Hrvatskoj na osnovi privatne tužbe protiv jedne banke zbog nezakonite promjene kamata, a u kojem se banka žalila.

“Danas sam saznao da je tužitelj Šime Rušin iz Zadra dobio pravomoćnu presudu protiv Splitske banke. Županijski sud u Zadru je odlučio da se tužitelju mora vratiti preplaćeni iznos kamata zbog nezakonitih promjena kamatnih stopa” – rekao je Aleksić novinarima u Saboru.

Podsjetio je da je do sada samo jedna takva presuda postala pravomoćna, ali zato što se tužena banka na nju nije žalila, dok se ovdje radi o odbijanju žalbe na prvostupanjsku presudu. To je sad gotova stvar, sada možemo očekivati tsunami takvih presuda. U svakom slučaju, to može biti ohrabrenje svima koji još nisu tužili da tuže i zatraže svoje preplaćene kamate, ocijenio je Aleksić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.