Zadranka Marija Milošević proslavila 100. rođendan! Kaže: ‘To je Božja volja’ Zadranka Marija Milošević proslavila 100. rođendan! Kaže: ‘To je Božja volja’
Zadranka Marija Milošević proslavila je svoj stoti rođendan. Rođena u Diklu, na današnji dan 1919. gospođa Marija doživjela je stotu živeći skromno, požrtvovno, pomažući... Zadranka Marija Milošević proslavila 100. rođendan! Kaže: ‘To je Božja volja’

Zadranka Marija Milošević proslavila je svoj stoti rođendan. Rođena u Diklu, na današnji dan 1919. gospođa Marija doživjela je stotu živeći skromno, požrtvovno, pomažući drugima ali uvijek dobra, vesela i spremna za šalu. Priču o njoj donosi HRT Radio Zadar.

Bez nje i njezinog veselja ne može proći ni jedno druženje u zadarskoj Udruzi antifašista, čija je gospođa Marija članica, a svi je znaju kao osobu koja se nikad ne ljuti, ne ogovara druge, prava i poštena, čulo se od čestitara koji su u velikom broju sudjelovali na proslavi stotog rođendana Marije Milošević.

Slavljenica je novinarki Suzani Dražić otkrila da se u svojoj stotoj godini osjeća jako dobro:

“Da me ne boli osjećam se kao da mi je 50 godina. Bole me kičma, koljeno, hodam na štakama, ali ja i dalje sama kuham, perem i čistim. Što se tiče unutarnjeg zdravlja, to je sve dobro.

Kako doživjeti stotu gospođo Marija?

 A što da vam kažem. Valjda je Božja volja. 

Gospođu Mariju život nije mazio. U sedamnaestoj godini ostala je bez majke sa bolesnim ocem i četvero mlađih sestara i braće za koje se sama brinula:

“Uspjela sam ih sve poženiti i udati.” 

Udavala se dva puta. Prvi suprug bio je talijanski vojnik kojega je upoznala dok je bio u njemačkom zarobljeništvu na Musapstanu:

“1947. godine došli su po njega i više se nikada nije vratio. Ostala sam sama s dvoje djece” .

Unatoč svemu što je proživjela gospođu Mariju život nije ispunio ogorčenošću ili mržnjom već naprotiv puna je života,veselja, ali i humora. Kaže da zna bezbroj viceva.

Svakog dana  provede par sati u molitvi:

Kada sam bila mlađa nisam stizala toliko moliti, sada sam stara i molim svaki dana krunicu za svoje bližnje ali i za one za koje nema tko moliti.” 

Mladima poručuje kako je najvažnije poštivati svoje roditelje i slušati njihove savjete:

“Ako ne slušaju roditelje onda neće slušati nikoga jer roditelj neće djetetu kazati nešto loše već samo ono što je najbolje.” 

Razgovor s gospođom Marijom Milošević HRT Radio Zadar donosi ove srijede u Jutarnjem programu. 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.