ŽALOSNO Stanari prijete ženi da će završiti na Hitnoj jer hrani gladne mačiće ŽALOSNO Stanari prijete ženi da će završiti na Hitnoj jer hrani gladne mačiće
Jedna naša sugrađanka, stanovnica Poluotoka, doživjela je strašne uvrede i prijetnje stanara svog kvarta jer se smilovala i nahranila pet mačića i njihovu mamu,... ŽALOSNO Stanari prijete ženi da će završiti na Hitnoj jer hrani gladne mačiće

Jedna naša sugrađanka, stanovnica Poluotoka, doživjela je strašne uvrede i prijetnje stanara svog kvarta jer se smilovala i nahranila pet mačića i njihovu mamu, macu lutalicu.

Naime, upućene su joj uvrede i ozbiljne prijetnje da će nastavi li ih hraniti završiti na Hitnoj.

Objava o tome širi se društvenim mrežama, a prestrašena gospođa više im se ne usudi dati jesti. Imala je namjeru pripitomiti mačiće i odvesti ih kastrirati, što je savjesno i odgovorno od nje.

Njenu objavu pročitajte u nastavku.

FB_IMG_1599230672727-01

 • Anonimno

  4. rujna 2020. #1 Author

  Sto je tu lose ako zena voli macke i hrani ih vi ste bolesno ljubomorni i samo bi se zukli vi svi stanari morate se ici izliciti vi niste normalni

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #2 Author

   …možda susjedi imaju svoju mačku, i boje se npr, da se ista ne “zakači” sa lutalicama…. I pri tom ostane bez oka, bude sva izgrižena, ili ju ne napumpa neki lokalni mačor itd…. A neki čistokrvni primjerci već u startu dođu dosta €ura…

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #3 Author

   Ma joj, glupost teska, ak se bojis drzis svoju macku u kuci i bok. Uostalom, osim ako nisi profesionalni uzgajivac i zivotinja nema zdrastvenih problema, zivotinja mora biti zakonski sterilizirana, upravo da se izbjegnu ovakve situacije. Ovakva poruka se ne ostavlja zato jer je netko zabrinut za vlastitu zivotinju, neg se ostavlja kad neko mrzi sve osim sebe.

 • Anita

  4. rujna 2020. #4 Author

  Uopce ne shvacate sto stanari prolaze s tim mačkaricama….ostavljaju hranu koja im ostaje od rucka, koje se usmrdi i tako smrdljiva stoji danima. Macke mokre posvuda i samo se kote. Zasto ih ne steriliziraju i odvedu doma a ne maltretiraju ostale stanare. Taj mobbing s mackama lutalicama traje vec godinama po Poluotoku.

  Odgovori

  • Anonimno

   4. rujna 2020. #5 Author

   A zasto to ti ne napravis, ha?
   To su nicije macke i SVATKO im moze pomoci!
   One nisu necija osobna briga nego briga svih nas!
   A ti odlucujes oces li im pomoci ili biti obicna ogavna gnjida sa “muko moja prijedi na drugoga” sistemom “rjesavanja problema”

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #6 Author

   Što prolaze ???? Što prolaze mace koje je netko bacio pa moraju brniuti o sebi i to u ovakvoj divljačkoj sredini. I još prijeti hitnom. Ovo je već za policiju

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #7 Author

   Šteta što ne živite sami na ovome svijetu- bez mačaka, ptica, riba i drugih živih stvorenja. Jer valjda ste samo vi od boga dani, a sva živa bića su što : ( pa isti stvoritelj je i njih stvorio) Starica uživa u svojoj humanosti, a divljaka koji se predstavlja u ime drugih stanara treba razotkriti po rukopisu i procesuirati!! Sramota za ljudski rod!

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #8 Author

   Ti si malo glupa previse

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #9 Author

   Koja si ti bolesnica,odi se lijevi pa nećes mrziti sve oko sebe😠

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #10 Author

   Pa zena jasno i glasno kaze da joj je to bila i namjera, pripitomiti macice da ih moze uzeti i sterilizirati. Koji vrag komentiras ak nisi procitao/procitala post?

   Uostalom, napustene zivotinje nisu odgovornost pojedinca nego nas kao zajednice i svaka opcian bi trebala placati kastracije divljih zivotinja. Ali ne, lude mackarice moraju davati vlastite pare da rijese problem, samo zato da sljedece godine moraju sve ispocetka prolaziti, jer neka nesavjesna budala nije kastrirala svog ljubimca, il je netko iz opcine do dosao i bacio zivotinje tamo.

  • Anonimno

   10. rujna 2020. #11 Author

   🤮

  • Vedrana kuzmanic

   10. rujna 2020. #12 Author

   🤮

 • Anonimno

  4. rujna 2020. #13 Author

  jel ti stanari shvacaju da postoje i ulične mačke o kojima je normalno brinuti i hraniti ih, ne razumjem takve ljude kojima to moze smetati… I u mojem kvartu na Bulevaru postoje tkz. ulične mace koje zena hrani i nitko se ne buni… Nije za nista ona poslovica – tko ne voli zivotinje, ne voli ni ljude

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #14 Author

   NORMALNO ih je hraniti, pod svojim prozorom, ali bolje da susidu mjauču, i pišaju prid portunon…. Ljubitelji mačaka, više vole podhebavati suside, neg te mačke…..

  • Anonimno

   10. rujna 2020. #15 Author

   🤮

 • Anonimno

  4. rujna 2020. #16 Author

  Mogu ja uzeti dva

  Odgovori

 • Ante

  4. rujna 2020. #17 Author

  Nabijen vas stanare nakurac sto su macke krive sto su zive pustite zenu da ih nahrani.A ako macke nestanu bece van stanovi puni miseva.Pa ce te plakati.🖕🖕🖕

  Odgovori

 • Anonimno

  4. rujna 2020. #18 Author

  To nisu stanari već baba iz prizemlja i kolegica joj iz susjednog portuna. Izrazito nepristojna, bahata i primitivna olupina koja temelji svoje nesuvisle misli na razmišljanju malog diteta.

  Odgovori

  • Anonimno

   4. rujna 2020. #19 Author

   A koj je tvoj izgovor da ne pomognes neduznim macicima?

 • Anonimno

  5. rujna 2020. #20 Author

  Grad Zadar je postao leglo psihopata i bolesnih ljudi, ruglo za čovječanstvo, sve je jači pokret u svijetu za zaštitu prirode, ekologiju ,prava na prirodan opstanak i slobodu životinja u koji su uklučeni ,mnogi poznati celebritiji, političari, sportaši. . Takve spodobe koje mrze sve što hoda i diše, ne treba da žive i dišu, jer onaj tko nema ljudske osobine, ne treba ni da bude dio života, jer baca mračnu sjenku na ovaj grad, a grad čini ljude i njegove ljepote, , a ne čine ljudi grad. Čast iznimkama koju su još uvijek kroz oluje životne koje su protutnjile ovim gradom ostali samo ljudi, otvorene i tople duše, koji još vjeruju u ljubav bezuvjetnu. Nekad je grad Zadar bio grad koji su obožavali zbog mladih ljudi, grad otvorena srca, glazbe, kulture, monumentalnih ljepota. Ali karma kaže sve što učiniš bit će ti uzvraćeno mnog puta, ne jednom. Budite ljudi, hranite nezbrinute i bolesne životinje, udomite ih, pružite im kutak u svom domu i zdjelicu hrane i vode, u vaš život ući će ljubav koju nikad ne biste osjetili kroz nekoga, ,jer upravo veličina čovjeka se odražava u spašavanju druge vrste, a ne svoje vrste. Vratimo bezuvjetnom ljubavlju ovom gradu njegovu staru patinu i bljesak!!!

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #21 Author

   Da , upravo to…udomite ih i zbrinite, a ne ostavljate usmrđeno hranu kojom se hrane i te mačke i pantagane, buhe na svakom koraku, dica se ne mogu igrati u dvorištima koja su izasrana zbog tih mački koje te mačkaruice hrane di stignu, a ne uzmu ih cijepe , steriliziraju i odnesu doma., Ja sam dva psa udomila iz azila, čipirala, cijepim ih svaku godinu i brinem o njima. Nek tete mačkarice naprave to s mačkama i odnesu ih svojoj kući, a ne hebu sve ostale stanare.

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #22 Author

   Ne znam kako d a vas oslovim sa gđa. ili netko. Anonimno, ne hvalite se udomljenjem, jer mnogi su udomili iz Azila ili ih uzeli sa ulice i pružili i m topli kutak života, pa se ne hvalisaju. Srce putuje u tišini putevima ljubavi, a što se tiče djece, djeca imaju svoja igrališta pa nek s e igraju tamo. Kad bi životinje imale sve što imaju djeca, a nemaju, nikad nebi napuštala svoja igrališta i igrala se svugdje. Moja djeca su imala i mačke i pse, i ribice i ptice, hrčke, zečiće pa su bila zdrava i vesela djeca, nikad kod doktora. Žalosno je da se osporava pravo na život drugim bićima koristeći djecu kao pijune našahovskoj ploči, a ona i te kako imaju otvorena srca za život i sve što taj život sačinjava. Koliko mi se djece požalilo iz dvorišta jer im roditelji brane da imaju psa, macu ili hrčka, ne branite djeci da iskazuju svoje emocije na onaj način ili onome kome žele, jer već u odrastanju blokirate njihove emocije, a to dovodi do katastrofalnih promjena u kemisjskim procesima mozga i tijela. Osim toga čistači su plaćeni da čiste, pa makar i zaostatke hrane koje nađu na ulici ili neko m drugom prostoru, ne čudi me što nas Zapadne zemlje smatraju primitivcima i mentalno i emotivnim invalidima. Volite život u svim njegovim oblicima i život će voljeti vas ili hodajte bolesni, siromašni i s gađenjem prema životu. Vaš izbor!

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #23 Author

   Prvo, ne mogu se sve macke sam tako uzeti doma i odnijeti. Veliki dio njih su divlje macke, ukljucujuci i ove macice, sta gospoda i spominje u svom postu. Al se ona nada da ce se dati pribliziti njima, jer su eto mladi

   Kao drugo, zasto mislite da gospoda nema vec copor macaka kod kuce? Takve brizne duse obicno skupe po tridesetak zivotinja oko kuce koje su napustene unutar pola godine. Od jedne nekastrirane zenke macke, u pet godina mozete doci do 8000 potomaka. A mislim da smo svjesni da po gradu ima daleko vise od jedne nekastrirane mace.

 • Anonimno

  5. rujna 2020. #24 Author

  Prema zakonu kućni ljubimac i životinja koja ima vlasnika tretira se kao stvar a policija je izvršna vlast koja čuva ljude, stvari i imovinu. A životinje koje nemaju vlasnika su zaštičene Zakonom o zaštiti životinja tako da ih se ne smije zlostavljati, maltretirati niti ubijati. To se odnosi na sve i kazne su prilično visoke. Npr. mačke i ptice su slobodnoživuće životinje kojima se ne može ograničiti kretanje. Čak i da mačka ima vlasnika ne možete joj npr. zabraniti da šeta po vašem vrtu.
  S druge strane, svi gradovi imaju lokalnu samoupravu i komunalna redarstva koji bi trebali osigurati odgovarajuću skrb, kastraciju/sterilizaciju, hranjenje i zbrinjavanje slobodnoživučih i nevlasničkih životinja. Za to svi plaćamo doprinose. Kad oni to ne rade, udruge se lome pokušavajući ih zbrinuti ali često, na žalost, jednostavno ne uspijevaju. Onda uskaču pojedinci kao što je ova gospođa koja hrani te mačiće.
  Ona zapravo postupa zakonito dok je s druge strane pisana prijetnja njoj upućena povod za prijavu policiji. Kao i svako eventualno postupanje protiv životinja koje je direktno kršenje zakona.
  Morate shvatiti da su napuštene životinje zajednička briga i ako nemate sredstava, empatije ili volje pomoći pustite druge koji to mogu, žele ili barem pokušavaju.

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #25 Author

   💟👌🧚‍♀️

 • Nina

  5. rujna 2020. #26 Author

  Uzas koliko primitive u gradu,pa pogledajte Istanbul grad di se macke postuju kao ljudi,i zamislite ljudi hrle u taj grad da bi to vidili i dozivili,a mi jadni li smo trujemo te pametne zivotinje umisto da nam budu ukras grada i da se brinemo o njim…

  Odgovori

  • Gordana

   5. rujna 2020. #27 Author

   Zasto ne pomognete toj jadnoj zeni. Ona voli zivotinje a vi ne volite i tu je problem. Dajte, rijesite to sa macicima svojom dobrotom i vasom pomoci takodjer. Gospodja ima tezak zivot i jos pomaze macama, smilujte se, nemojte joj otezavat jos vise zivot🙏Sve najbolje i vama i susjedi i maci i njenim macicima🐈💙

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #28 Author

   BRAVO, GORDANA, mačke nisu same krive, da su lutalice, mislite li, da one nebih bile sretne u svom domu uz čoveka, koji jih voli; krivi su ljudi, koji su jih ostavili; i vi, koji jadnoj gospodži prijetite, malo promislite, da ostanete VI na ulici bez pomoči, bez hrane, ja bih vas prijavila na policiju, pa prijeteče pismo dala na analizu, tužila……i mace su živa biča, imaju sve, što i mi, srce, pamet, bezgranično vole svog čoveka…..dali nisu vredne dostojnoga života, karma sve vrača

 • Alex

  5. rujna 2020. #29 Author

  Anita, mačke je netko ostavio nisu došle od sebe. I humano je i kršćanski hraniti gladne i pomoći. Tko hrani mačke pomoći će i čovjeku. ohlepa je zavladala ljudima. Ne vide bijedu, nema empatije. Hrana se usmrdi – pa očistite ako smrdi. Neće vam ruka otpasti

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #30 Author

   Upravo tako! Ljudi su sebicni i primitivni.

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #31 Author

   BRAVO, ALEX ako bi se svi susedi potrudili pomoči dobroj gospodži oko mačaka, stavili ih u azil ili potražili ljude, koji bi ih uzeli sa radošču, ljepa riječ ljepo mesto nadže, umjesto, da joj prijetite, joj radije pomozite, pa če za sve ispast dobro

 • jil

  5. rujna 2020. #32 Author

  A tko čisti te mačke od nametnika?? Ili stanari imaju buhe i krpelje gratis??

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #33 Author

   Gratis nam dica imaju, ne brini

 • Maja Harbig

  5. rujna 2020. #34 Author

  Vi stanari imate više nametnika nego ta mačka.. Naime vi ste sami paraziti na ovoj planeti i vrijeme je da nestanete jer ju zagadjujete vašom pojavom.Sramite se .Za mace ćemo se pobrinuti a ako im se sto prije toga dogodi osobno ću vas prijaviti i tužiti.. oko 16000 kn je kazna ili par mjeseci zatvora birajte

  Odgovori

  • Anonimno

   5. rujna 2020. #35 Author

   jil – Kakvi stanari?? Pitam da li ti koji hrane mačke brinu i o njihovom zdravlju, ili im je pre-skupo kupovati pastu i ampule….. Pa onda mačke hodaju pune buva i krpelja, ali to ne brine hranitelje mačaka, bitno je samo pakostit susidima….. U svoj ih stan neće zat, niti pod svojin prozoron da ih hrane, to apsolutno NE….

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #36 Author

   Ajde, daj ti ampulu i tabletu divljoj macki da te vidimo. Jos izdvoji pare za to, koje su pozamasne. Da ne spominjemo da se dosta tih sredstava ne smije koristiti na macicima, jer se macke ciste tak da si lizu krzno i potrovali bi se da im se prerano stavi.

   Ajde ti nekako dovedi divlju macku pod svoj prozor i natjeraj je da ostane tu. Uostalom, mislis da ta gospoda ne hrani macke na vlastitoj ulici ak ih ima? Jer ak je dovoljno brizna da u drugoj ulici hrani nevine zivotinje, mogu ti garantirati da se brine i onima u svojoj.

 • Anonimno

  6. rujna 2020. #37 Author

  Gospodo draga slobodno ih hranite.Ja hranim puno macaka po Splitu pa niko nista ne govori.Ako budete imali problema javite se pa nek mene posalju na hitnu.Da vidim te face

  Odgovori

 • Anonimno

  6. rujna 2020. #38 Author

  da, mačke slobodno lutaju, al zato ja svog psa ne smijem bez povodca pustiti da se istrči…komunalni redar me upozorio da je kazna za to 500,00 kn. Zato sve hraniteljice mački lutalica sa tim smrdljivim punktovima gdje ih hrane i svakog onog “vlasnika ” psa koji ne pokupi kakicu kažnjavala bi dok bez zadnje kune ne ostanu. Nisu problem životinje neg neodgovorni pojedinci koji maltretiraju ostale građane.

  Odgovori

 • Anonimno

  6. rujna 2020. #39 Author

  Zato su i dica bolesna, jer sve čistite i dezifincirate. Nemaju imunitet. Nisu mačke, ni druge životinje krive što im je Bog dao ulogu koju imaju za ekologiju i prirodnu obnovu planete, svaka čast ljudima koji hrane i brinu o nezbrinutim, zlostavljanim i bolesnim životinjama. a bolesne su jer su im ljudi uništili prirodni opstanak i boravišta. Ja sam ih udomila 7 do sada, i život me nagradio najboljim darovima humanosti, zdravljem, ljubavlju čovika koji me nosi na dlanu, prelijepim domom. I dok dišem udomljavat ću ta bića, jer vjerujem istinski u deset Božjih zakona, lipo stoji: “Ko ne izabere ljubav, izabrao je put svoje nesreće.” Pa birajte ljudi, upitajte se zašto ovoliko tužnih nesreća mladim se događa danas. Bijede i bolesti. Jer se odgajaju u mržnji, a ne ljubavi!

  Odgovori

 • HR BOY

  6. rujna 2020. #40 Author

  Mogu shvatit da neko ne voli mačke..ali da je spreman. a krminal? To nemogu shvatit. Osobno sam udomio jednog malog mačka 4 tjedna star…odnio ga veterinaru i nisuu ništa naplatili. Macan je sada 4 mjeseca star i s nama užvia koliko i mi sa njim. Usput mace su čiste životinje i ne pišaju i ne seru po ulazima već zakopavaju u pijesak ili zemlju kao što to radi i nasa maca.
  A ove stanare treba prijaviti policiji za prijetnje te ce odležat 30 dana u istražnom zatvoru.Pa ko voli nek izvoli.

  Odgovori

  • Anonimno

   6. rujna 2020. #41 Author

   TOČNO TAKO, KO NE VOLI ŽIVOTINJE, NEKA IH BAREM OSTAVI, DA ŽIVE U MIRU, I OSTAVE NA MIRU LJUDE, KOJI JIH VOLE I ŽELE IM POMOČI

 • Anonimno

  7. rujna 2020. #42 Author

  A da je malo pretresti grafološki potpis pa majmuna dobro “educirati”
  Izgleda da je on od kučke i disfunkcionalne obitelji

  Odgovori

  • Vedrana Kuzmanic

   10. rujna 2020. #43 Author

   Prijaviti policiji, oni uvijek reagira ju na takve prijetnje, nositi (bar) soker, ukloniti mace (javite se u inbox)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.