Zamjenjuju se rasvjetni stupovi i uvodi led rasvjeta na području grada Paga Zamjenjuju se rasvjetni stupovi i uvodi led rasvjeta na području grada Paga
Radovi zamjene rasvjetnih stupova i uvođenje led rasvjete na području grada Paga Grad Pag krenuo je u radove zamjene rasvjetnih stupova i uvođenje led... Zamjenjuju se rasvjetni stupovi i uvodi led rasvjeta na području grada Paga

Radovi zamjene rasvjetnih stupova i uvođenje led rasvjete na području grada Paga

Grad Pag krenuo je u radove zamjene rasvjetnih stupova i uvođenje led rasvjete na području grada Paga. Implementacijom optimalnog tehničko-tehnološko-ekonomskog rješenja postići će se učinci znatne uštede električne energije, indirektno smanjenje emisije CO2, poboljšanja svjetlotehničkih parametara i uvjeta sigurnosti prometa te smanjenja potencijalnog rizika ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela.

“Radovi su krenuli od južnog dijela otoka Paga, na području Miškovića i Dinjiške, a do kraja projekta zamijeniti će se sve lampe u gradu Pagu i ostalim naseljima: Vlašići, Smokvica, Stara Vas, Vrčići, Gorica, Košljun, Šimuni, Dubrava, Sveti Marko i Sveta Marija. Lampe su visoke kvalitete, otporne na sve vremenske uvjete na otoku Pagu, sol i buru, a garancija na radove i ugrađene led lampe je 10 godina. Zamjenom postojećih rješenja primjenjivanih u javnoj rasvjeti u tretiranom zahvatu dugoročno će se smanjiti potrošnja električne energije primjenom učinkovitih svjetiljki na bazi Led tehnologije.” – istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Radove izvodi tvrtka Jadrolux koja je izabrana na temelju postupka javne nabave. Vrijednost projekta iznosi 3.383.820,00 Kn s PDV-om. Radove održavanja provoditi će tvrtka Pag II.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.