Grad Zadar krenuo je u temeljitu rekonstrukciju, modernizaciju i proširenje kapaciteta ove škole budući da se ukazala potreba za uvođenjem petog odijeljenja odnosno treće smjene što nije u skladu sa suvremenim obrazovnim standardima. Nakon obnove i nadogradnje zgrade, svi će učenici moći pohađati nastavu u jednoj smjeni.

Postojeći dio zgrade škole bit će u potpunosti građevinski rekonstruiran, s novim prostornim funkcijama. Projektom je u prizemlju predviđeno novo stubište, sanitarni prostori, spremišta i jedna učionica. Iznad dijela postojećeg prizemlja bit će četiri učionice te hodnik iz kojeg se izlazi u dvorište škole. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Uz četiri učionice, na katu će se stubištem dolaziti u prostor za više namjena koji će se moći koristiti za izlaganje učeničkih radova, priredbe, susrete, odmor učenika i posjetitelja škole.

Izvođač radova je G.O. Credo-ing, ugovorena vrijednost radova je 3.321.859,54 kn (4.152.324,43 kn s PDV). Za uslugu stručnog nadzora odabran je izvršitelj Sto posto prirodno d.o.o. Ugovorena vrijednost je 69.000 kn (86.250,00 s PDV).