ZBOG NAJAVLJENIH OTKAZA Prosvjed radnika Falkensteiner Hotela – Borik d.d. ZBOG NAJAVLJENIH OTKAZA Prosvjed radnika Falkensteiner Hotela – Borik d.d.
Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), organizira prosvjed radnika Falkensteiner Hotels & Residences – Borik d.d. Zadar, ispred upravne... ZBOG NAJAVLJENIH OTKAZA Prosvjed radnika Falkensteiner Hotela – Borik d.d.

Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) udružen u Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), organizira prosvjed radnika Falkensteiner Hotels & Residences – Borik d.d. Zadar, ispred upravne zgrade Borik d.d., Zadar, Majstora Radovana 7, danas s početkom u 11,00 sati.

Kako stoji u obrazloženju kojeg je medijima poslao Vedran Uranija, sindikalni pravni povjerenik, Uprava Borika d.d. najavila je otkaze ugovora o radu – poslovno uvjetovane otkaze za 12 dugogodišnjih radnika te tvrtke zbog, kako navode, smanjenja opsega posla kod poslodavca, te je sindikalnom povjereniku STUH-a u Društvu, s ovlastima radničkog vijeća, dostavila prijedloge odluka o otkazu ugovora o radu za te radnike na očitovanje.

“Sindikalni povjerenik, s ovlastima radničkog vijeća, u Društvu se protivi takvoj odluci Uprave, te traži obustavljanje postupka otkazivanja ugovora o radu, s obzirom da nisu ispunjeni zakonski uvjeti za otkazivanje ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga. Napominje se i kako nema potrebe za smanjenjem broja radnika, jer tvrtka uspješno posluje, primaju se radnici na određeno vrijeme, kao i sezonski radnici. Prosvjedom se želi Upravu i vlasnika Borika d.d. prisiliti na obustavljanje postupka i stavljanje odluka o otkazima van snage.”       

 

  • via magna

    13. prosinca 2016. #1 Author

    Dakle ljudi ne dajte se,svi će te ostariti ako Bog da a onda otkaz.I još pitanje:ponašaju li se ovi tako i u Austriji?Rekli su stari blago se onoj kući koju ovakvi zaobiđu.Mi nismo uspjeli i došli su ovakvi bjelosvjetski hohštapleri.Nisam nimalo sretan da mi u vlastitoj zemlji i gradu netko drugi kroji sudbinu.
    Odpor. Viva Zadar.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.