ZBOG NEMARA LIJEČNIKA Pri porodu u zadarskoj bolnici umrlo dijete! ZBOG NEMARA LIJEČNIKA Pri porodu u zadarskoj bolnici umrlo dijete!
Na Općinskom sudu u Zadru prošlog tjedna je donesena nepravomoćna sudska presuda protiv zadarske Opće bolnice, zbog nemara medicinskog tima tijekom porođaja, uslijed čega... ZBOG NEMARA LIJEČNIKA Pri porodu u zadarskoj bolnici umrlo dijete!

Na Općinskom sudu u Zadru prošlog tjedna je donesena nepravomoćna sudska presuda protiv zadarske Opće bolnice, zbog nemara medicinskog tima tijekom porođaja, uslijed čega je došlo do smrti dječaka, piše u današnjem izdanju Zadarski list .

Šest godina od podnošenja zahtjeva za naknadu štete zbog smrti djeteta, roditeljima je nakon vještačenja tima Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koje su zatražili njihovi odvjetnici Ivan Šalina i Božo Vrkić, potvrđeno kako postoji uzročno-posljedična povezanost pogreške koju su učinili djelatnici Opće bolnice u nadzoru porođaja tužiteljice. Zadarska bolnica prema ovoj presudu roditeljima mora isplatiti po 145.000 kuna svakome od njih kao naknadu štete “zbog smrti bliske osobe, odnosno s osnova povrede prava osobnosti”.

Kada je 27. lipnja 2010. godine K. Z. stigla na porod u zadarsku bolnicu, u njenom domu u Benkovcu sve je bilo spremno za doček trećeg djeteta, maloga Jure. Liječnici su je primili i zakazali carski rez, no ono što se tada dogodilo zauvijek će ostati u srcima roditelja, te brata i sestre koji malog brata nikada nisu dočekali. Nakon šest godina spora s Općom bolnicom i izvođenja nekoliko vještaka, sud je potvrdio najgore – da je majka porođena nakon prvog pregleda CTG-om, koji je upućivao na patološko stanje, mali Jure bi danas bio živ. Ovako, porod je uslijedio nakon novog nalaza CTG-a, no nažalost, dijete je već bilo mrtvo.

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA

 

 • Rosa

  17. ožujka 2017. #1 Author

  Nažalost kod nas u hrvackoj. Je specijalno. Pogotovo bolnica Zadar. Glavno kolo igraju čistačice po cilim selima i okolici. Sve se zna Ko su pacijenti i od čega boluju čak im daju i savjete za terapije .Drugo kolo medicinske sestre. Koje munjesaju pacijente jako su prgave osvetoljubive koriste svoju poziciju za to bolje reci nenaucene sto se tiče doktora jako je teško doći do njega od sestara one sve to srede na svoj način nijedno loše iskustvo. Nisam naišla sa doktorom hr Ravnateljica se pere ruke i. Nezastupa nimalo pacijente Sva sućut familiji

  Odgovori

 • Anonimno

  7. listopada 2017. #2 Author

  ja imam sv e najb olje o zadarskim liječnicima i seastrama.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.