ZRAČNA LUKA ZADAR: Zbog Mihaele Kadija upitna budućnost projekta s Ryanairom ZRAČNA LUKA ZADAR: Zbog Mihaele Kadija upitna budućnost projekta s Ryanairom
S obzirom na nedavna pisanja u medijima u svezi ugovaranja sezone 2017. s Ryanairom, a iz kojih se da zaključiti da su sredstva za... ZRAČNA LUKA ZADAR: Zbog Mihaele Kadija upitna budućnost projekta s Ryanairom

S obzirom na nedavna pisanja u medijima u svezi ugovaranja sezone 2017. s Ryanairom, a iz kojih se da zaključiti da su sredstva za promidžbu osigurana, kako bi javnost bila valjano upoznata o navedenom projektu, Zračna luka Zadar objavljuje priopćenje za medije:

“Ryanair je početkom rujna 2016. Turističkoj zajednici Zadarske županije i Zračnoj luci Zadar dao ponudu za 20% povećanje prometa u sezoni 2017., te mogućnost uvođenja zimskih linija, što su lokalne vlasti i ministar turizma bezrezervno podržali te obećali financijsku potporu. Međutim, suprotno tome direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija je takvu ponudu odbila i obavijestila Zračnu luku Zadar, kako još uvijek ne zna točan iznos sredstava kojima raspolaže TZZŽ za promidžbene usluge u 2017. Prema dosadašnjim saznanjima taj iznos je značajno manji i njime se može ugovoriti 26% manji promet u odnosu na 2016. godinu.

Posebno ističemo da u ovom projektu oglašavanja na web stranicama Ryanaira, Zračna luka Zadar nastupa kao opunomoćenik TZZŽ koja bi za potpisivanje ugovora trebala ZLZ izdati punomoć na ponuđeni iznos. Međutim, direktorica Mihaela Kadija ne želi izdati punomoć na ponuđeni iznos za 2017., dok joj lokalne vlasti i ministarstvo ne daju ovjerene garancije sa snagom ovršne isprave, što je presedan u dosadašnjoj praksi.

Dakle, ukoliko se hitno ne razriješi ova kompleksna situacija oko izdavanja punomoći izražavamo krajnju zabrinutost i neizvjesnost za budućnost projekta s Ryanairom. U konačnici umjesto 9 novih linija i 20% većeg prometa moglo bi se dogoditi smanjenje prometa od 26%. Dodatno napominjemo kako Zračna luka Zadar nema nikakvog utjecaja na daljnji tijek ugovaranja linija za 2017., te se ograđujemo od svih štetnih posljedica koje bi proizišle odbijanjem ponude Ryanaira.”

mihaela kadija

 • Josip

  19. studenoga 2016. #1 Author

  Šta ona misli da uništi turističku sezonu,to je skandalozno,iza nje neko stoji i to malo jača kajla,ljudi žive o broj putnika koji Ryanir prevozi,lijepo počelo nabolje u turizmu a neko hoče da sve to pokvari šta da kažem.

  Odgovori

 • Xyz

  19. studenoga 2016. #2 Author

  Potpora Mihaeli, sve ove godine traži od svih podršku, a vi privatni iznajmljivaci ste najmanje doprinjeli, ako se ovo dogodi krivi ste vi, a najviše koristi imate, sram vas bilo!

  Odgovori

 • Zeljko

  20. studenoga 2016. #3 Author

  Žena je 100% u pravu. Obzirom da naša država nije baš poznata po ažurnom ispunjavanju obveza, ona se ne može obvezati da će isputniti ugovorne obveze prema Ryanair-u dok ne bude sigurna da će imati sredstva koje joj je država obećala. Što će se dogoditi ako potpiše ugovore i dođe vrijeme plaćanja a ona nema sredstava. Morat će plaćati penale i zatezne kamate, a tko će onda biti odgovoran – ONA, i odakle će se namaknuti dodatna sredstva?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.