ZRILIĆU ČESTITAO PLENKOVIĆ: Zadarska županija je primjer ostalim županijama u Hrvatskoj! ZRILIĆU ČESTITAO PLENKOVIĆ: Zadarska županija je primjer ostalim županijama u Hrvatskoj!
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Zadarsku županiju gdje se sastao sa županom Stipom Zrilićem, njegovim zamjenicima Božidarom Longinom i Rudolfom Dvorskim,... ZRILIĆU ČESTITAO PLENKOVIĆ: Zadarska županija je primjer ostalim županijama u Hrvatskoj!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je Zadarsku županiju gdje se sastao sa županom Stipom Zrilićem, njegovim zamjenicima Božidarom Longinom i Rudolfom Dvorskim, predsjednikom Skupštine Zadarske županije Željkom Lončarom i pročelnicama Marinom Dujmović-Vuković i Milenom Ikić. Sastanku su bili nazočni i gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sa zamjenikom Zvonimirom Vrančićem. Nakon radnog dijela sastanka na kojem je župan upoznao premijera sa pozitivnim trendovima u gospodarstvu gdje se bilježi stalan porast broja zaposlenih i ostalim važnim projektima, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je izjavio:
„Ovo je 13. županija koju sam posjetio. Smatram da su Zadarska županija i Grad Zadar jedan od primjera kvalitetnog razvoja u proteklim godinama a koji se očituje u vrlo kvalitetnom smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima tijekom turističke sezone, snažnom ulogom malog i srednjeg poduzetništva, izrazito kvalitetnom prometnom infrastrukturom, od cestovne, zračne, naravno i pomorske. Smatram da je Zadarska županija jedan odličan razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske. Hrvatska vlada će uvažavati bitne ciljeve koje Zadarska županija ima na svom dnevnom redu, sva ministarstva kao i za druge krajeve Hrvatske, nastojat će da upravo ravnomjeran razvoj Hrvatske bude jedna od trajnih zadaća rada ove Vlade. U tom pogledu, s obzirom na brojne otoke u Zadarskoj županiji, dobro je primljena najava da će se u okviru Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osnovati Uprava za otoke čime ćemo pridonijeti razvoju otoka, ne samo u pogledu turizma, već i u pogledu poljoprivrede, gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva, svih onih aspekata koji se odnose i na ribarstvo i na pomorstvo. Zadarska županija koja je na središnjem dijelu jadranske obale u Hrvatskoj važna je i u sektoru ribarstva, u kontaktu sam niz godina sa brojnim ribarima ovoga kraja, vodit ćemo računa da se i o njihovim interesima vodi računa i da se sredstva koja imamo na raspolaganju na kvalitetan način iskoriste“fb_img_1481158811327
Zahvaljujući premijeru Plenkoviću na dolasku Župan Stipe Zrilić je naglasio kako premijer Plenković prvi predsjednik Vlade koji je došao u Dom Zadarske županije od kada on obnaša dužnost župana:

„Na ovom sastanku smo predsjednika upoznali s našim temeljnim podacima, o stanju i našim planovima u razvoju. Bitno nam je imati dobru suradnju s cjelokupnom Vladom, sa svakim ministarstvom pojedinačno, jer bez te potpore mi ne možemo realizirati naše razvojne projekte, a njih imamo dosta pripremljenih. U tom smislu me veseli činjenica da je predsjednik Vlade rekao da će se nakon ove porezne reforme naći kompenzacijske mjere kao bi jedinice lokalne i područne samouprave zadržale visinu svojih prihoda i kako bi na taj način bile spremne realizirati svoje razvojne projekte.“

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.