Župan Longin dao nekoliko intervjua za kineske medije Župan Longin dao nekoliko intervjua za kineske medije
Izaslanstvo Zadarske županije sudjelovalo je tijekom svog boravka u Kini i na Boao Forum for Asia, najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta, kojeg se često... Župan Longin dao nekoliko intervjua za kineske medije

Izaslanstvo Zadarske županije sudjelovalo je tijekom svog boravka u Kini i na Boao Forum for Asia, najvećem gospodarskom forumu azijskog kontinenta, kojeg se često naziva i Azijskim Davosom. Riječ je o godišnjoj poslovnoj konferenciji koja okuplja vođe država, političare i gospodarstvenike iz Azije, ali i s drugih kontinenata. Kreiran je po uzoru na Svjetski gospodarski forum, a sastoji se od niza panela i sastanaka na visokoj razini. Zanimljivo je da su u dijelu foruma koji se odnosio na suradnju s regijama od Europljana bili zastupljeni samo Zadarska županija i regija Sjeverna Finska. To je veliko priznanje i za hrvatsku diplomaciju.
„Zadrani su ostvarili dobar posao u Kini. Velika je stvar biti dio Boao Foruma gdje dolaze najvažniji poslovni ljudi svijeta, a uz to ostvariti prijateljstvo s regijom poput Hainana. Napravljeni su dobri preduvjeti za još bolju suradnju Hrvatske i Kine, a Zadarska županija sada je jedan od predvodnika tih odnosa“, rekao je hrvatski veleposlanik u NR Kini Nebojša Koharović.
Župan Longin tijekom foruma imao je nekoliko intervjua za tamošnje medije, a regionalna televizija Hainan TV, uz razgovor sa županom, emitirala je i reportažu o Zadarskoj županiji. S obzirom da svake godine više od 150 milijuna Kineza putuje u inozemstvo, ovako zapažen nastup izaslanstva Zadarske županije trebao bi rezultirati još većim dolaskom kineskih turista na Jadran koji su ujedno poznati kao iznimno dobri potrošači.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.